Ikke langt fra skihytta sitter Erle Iversen (10), Sara Berger Rye (12) og Madelen Gylland Tyholt (10). Trioen har funnet hver sin isklump med en imponerende størrelse, som de kan fortelle at de fant i forbindelse med at de løste poster i naturstien.

- Naturstien var artig, og besto av spørsmål om naturen og forsøpling blant annet, forteller de.

Når Stjørdals-Nytt snakker med Sara, Madelen og Erle tar de seg en velfortjent pause, men de har ikke planer om å sitte i ro hele dagen.

- Vi har ikke med ski, men senere skal vi ake. Det er gøyere, og det artigste er å ake med høy fart. Etter hvert blir vi nok også å ta en tur til kiosken for å kjøpe noe godt, forteller de.

Se bildeserie fra «kom deg ut-dagen» i Litjtrøa her:

En aktivitetsdag for små og store

- Det er helt supre forhold.

Det sier leder i Nord-Trøndelag turistforening, Nina Pettersen. Hun forteller at de er kjempeglade for at de fikk muligheten til å arrangere vinterens «kom deg ut-dag» igjen».

- Vi har lagt til rette for at familier og andre kan komme og ake og gå på ski i nærmiljøet. Så tenner vi bål og byr på både pølse og grillpinner til alle ungene, smiler hun.

Frivillighetens år

I tillegg til aking og bålkos, har de også lagt opp en natursti med poster.

- I ettertid trekker vi også ut premier som de som har deltatt på naturstien. Men jeg ser at dem som er her hygger og koser seg, så det er god stemning, sier Pettersen.

I 2022 er det også frivillighetens år, og Pettersen mener nettopp arrangementet er en god start på dette.

- Vi er jo en del av den Norske turistforening, som er landets største friluftsorganisasjon. Selve grunnfjellet til organisasjonen er nettopp frivillighet, forteller hun.