– Jeg har alltid vært den som helst hjelper andre før meg selv. Jeg har aldri gjort det så mye som nå, og aldri på denne måten, sier Eirin Iversen.

Det hele startet i julen 2020. Iversen og samboeren hadde lest i avisen om det å hjelpe og foretok deretter et søk på Finn.no. Annonsene som møtte dem, beskriver hun som hjerteskjærende.

– Mange etterlyste hjelp til jul. Det er hjerteskjærende å lese om foreldre som ikke kan handle gaver eller mat til julen. Vi ble enige om å gjøre en innsats for å gjøre noe for noen den julen, forklarer hun.

Etter hjelp fra de mange der ute som ønsket å bistå, fikk familien bosatt på Skatval pantet flasker for nærmere 4.000 kroner. Pengene ble brukt til å hjelpe to familier.

– Vi handlet inn gaver og mat i stor grad. Da vi leverte dette fikk vi se gleden i ansiktet på barna og da vi kjørte hjem bestemte vi oss for å gjøre dette oftere, sier Iversen.

Ble nedringt 

Hjemme på Skatval har hun to barn på to og elleve år. Tiden er knapp i en hektisk småbarnshverdag, men paret er bestemt på at det å hjelpe er viktig. Det fikk de også bekreftet fra flere hold julen 2021.

–  Før jul ble jeg nedringt av folk som ønsket å bidra og hjelpe på sine måter. Ikke alle har mulighet økonomisk, men det er bidrag fra privatpersoner som drar, forklarer Iversen.

Butikker som Kiwi Holmen, Coop Extra, Europris, Tøff og liten og Ringo leker på Torgkvartalet som var med og støttet opp med gaver og mat i den perioden.

– Jeg håper det det også skal bli enklere å skaffe sponsorer, midler og støtte med en organisasjon, og at disse gjerne melder seg. Det åpner muligheter, sier hun videre.

Hjelpe hele året 

Per dags dato ligger det inn en søknad for å opprette organisasjonen "En hjelpende hånd avd. Stjørdal", som også har blitt en Facebook-gruppe.

– Her er planen å bistå med hjelp til mat og nødvendige artikler som klær og annet. Alt er enda ikke klart, og det er en prosess ved å starte en egen organisasjon. For øyeblikket har jeg vært i kontakt med flere matbutikker og restauranter, forklarer Iversen.  Hittil har innsamlede midler vært øremerket til formålene, men stått på konto hos Iversen. Nå vil alt gå gjennom organisasjonen, noe som blir enda viktigere fremover i og med at både bidragene og behovene øker.

– Behovet er veldig stort, større enn mange tror. Det er skammen det hviler på, folk vil ikke spørre om hjelp. Derfor holder vi personopplysninger og informasjon rundt dette tett, sier hun og legger til:

– Det er nok de som sitter hjemme og ikke spør. Julen 2021 hjalp vi syv familier, det som gikk igjen var at mange trengte klær, avslutter hun.