Butikksjef ved Extra Selbu, Terje Larsen, forteller at det er godt å se at tallene har gått i riktig retning siden åpningsdagen i november.

- Det har gått kjempebra siden åpningen. Vi har fått mange nye kunder i tillegg til de som ble med oss fra gamle Prix. Så det har vært full fart, og det er vi fornøyd med, sier Larsen og tilføyer:

- Det er moro å se tallene, og det kjennes som vi har gjort noe riktig, og det er godt å få den bekreftelsen. Det tror jeg alle som jobber her synes.

Gode tilbakemeldinger

Med nesten 1000 kvadratmeter med butikkflate og omtrent 2000 flere varelinjer å holde styr på, har ikke åpningen vært helt uten utfordringer. Det har dog Larsen og de ansatte tatt på strak arm.

- Det har vært litt utfordrende. Det er jo mange flere varer å holde oversikt over. Kundene spør, og vi svarer etter beste evne. Det tar jo litt tid før vi vokser oss inn i det, men vi prøver å være så effektive som mulig, smiler Larsen. I tillegg til flere varer, er det også utvidede åpningstider. Noe Larsen har inntrykk av at kundene setter stor pris på.

- Vi har fått mange positive tilbakemeldinger, og det er veldig hyggelig. De fleste forteller at de synes butikken er fin og romslig, og at de et fornøyde med både utvalg og prisen. Prisen er jo vesentlig lavere enn den var på Prix.

Økning i omsetning

Utenfor butikken har det også kommet et annet helt nytt tilskudd, som trolig vil være til stor nytte for hyttefolket. Samtidig som Extra åpnet, åpnet også Coop kommunens aller første hurtigladere for elbiler.

- Nå kan du handle det du trenger, samtidig som du lader opp bilen. Det har det ikke vært mulighet til tidligere i Selbu, og det har vi også fått mange positive tilbakemeldinger på, forteller Larsen.

I desember økte de omsetningen med 27 prosent, og i januar ble omsetningen 21 prosent høyere enn året før. Larsen merker en spesielt økning i helgehandel.

- I første omgang er vi spente på vinterferien, og så er vi særlig spent på påska. Vi regner med stor trafikk, spesielt fra hyttefolket. Det ser vi frem til, sier han.

Samtidig som de åpnet Selbus første Extra, fikk også kommunen sin første hurtigladestasjon for el-biler. - Nå kan du handle det du trenger, samtidig som du lader opp bilen, smiler Larsen Foto: Anette Fossmo

Hårete mål

Viseadministrerende direktør i Coop Midt-Norge SA, Bjørn Vik-Mo, forteller at de hadde store forventninger til Extra Selbu.

- Vi satte et skikkelig hårete mål om å øke omsetningen med 25 prosent da vi gikk fra gamle Prix, og bygde ny Extra, så vi er godt i rute. Tilbakemeldingene fra kundene er veldig gode. Jeg hører også fra enkelte av hyttenaboene mine i Stugudal at de setter pris på at vi etablerte Selbu sin første hurtigladestasjon for el-biler, det er praktisk å få lader bilen mens man handler og er på vei gjennom dalen, sier Vik-mo.

Han roser Terje og teamet hans, og sier de har gjort en kjempejobb med etableringen av Extra Selbu.

- Det krever mye av de ansatte å innarbeide et nytt butikkonsept som har et annet og langt større vareutvalg. Det er tross alt omtrent 2000 flere varelinjer og holde styr på. Åpningstiden er også økt med 14 timer i uken. De har tatt utfordringen på strak arm, og i løpet av kort tid tatt posisjonen vi håpte på.