Hele 56 lag fra Trøndelag var i ilden, men kun tre lag fra fylkesfinalen leverte sterke nok resultater til å nå helt til topps.

Et av disse lagene er fra Fagerhaug international school, og er bestående av Ciljan Arnøy (15), Hubert Rwechungura (15) og Lidyia Berhe (15).

Forbereder seg på sterk konkurranse

De tre hovedpersonene selv forteller at de synes det er gøy å komme videre. - Vi satset på å komme oss videre fra de innledende rundene til fylkesfinalen, men vi hadde ikke trodd vi skulle komme oss til landsfinalen, forteller Hubert.

Finaleplassen sikret de seg med 19 av totalt 24 poeng. Nå skal de forberede seg til den nasjonale klassequiz-finalen i Oslo i april.   - Det blir hard konkurranse, men vi går for seier denne gangen også, smiler trioen.

Nøkkelen til seier

Ciljan tror årsaken til at de lyktes så godt ligger i godt samarbeid, kommunikasjon og elimineringsmetoden.   - På skolen opplæres vi i hvordan vi skal tilnærmes oss læringen. Vi har brukt mye av det vi har lært i konkurransen, sier Hubert. Da Stjørdals-Nytt besøkte skolen var også NRK til stede for å filme elevene i forbindelse med Klassequizen, og det ble en dag litt utenom det vanlige. - Vi er ikke helt vant med å bli filmet, men det har gått greit. Vi har snakket om skolemiljøet og vist de litt omkring på skolen, forteller de.

Vant 5000 kroner

Koordinator for ungdomsskolen ved Fagerhaug, Britt Unni Skjervold Geving, forteller at da e-posten som informerte om Klassequizen havnet i innboksen, var hun ikke tvil om at de måtte delta. - Vi har ikke forberedt oss, men vi gikk inn på Klassequizen sammen og tok testen «er du smartere enn en tiendeklassing». Deretter trakk vi ut de med de beste resultatene, men det skal sies at det var svært jevnt, Forteller hun. For finaleplassen får trinnet en pengepremie på 5000 kroner. Geving forteller at de ikke har bestemt seg for hva pengene skal brukes på enda, men de har noen ideer. - Blant annet skal hele klassen til Oslo i forbindelse med Klassequizen, der kan vi finne på flere ting. Men vi skal også til Krakow etter hvert, så vi får se, smiler hun.