Det opplyser kommunen via sine facebooksider mandag.

Fra og med i morgen av krever Sverige at du viser til en negativ koronatest tatt i løpet av de siste 48 timene, så lenge du ikke er en svensk innbygger.

Testen kan enten være en PCR-test eller en hurtigtest. Sistnevnte må være tatt på en teststasjon.

Tilbyr sine innbyggere test

Meråker kommune har innbyggere som både har familie og hytter i Sverige, og selv om koronatest for å krysse grensen egentlig er noe de reisende må betale for selv, ønsker kommunen å være behjelpelig overfor sine beboere.

Selv om det egentlig er en test som bør tas hos en privat aktør, og det i utgangspunktet ikke er et offentlig ansvar å teste de som velger å reise ut av Norge, har ikke Meråker mulighetene til å tilby innbyggerne sine dette uten at de må reise veldig langt.

Det betyr at kommunens innbyggere vil få muligheten til å ta testen ved Tevedalen teststasjon, så lenge de har kapasitet.

Ikke for svenskehandel

– Kommunen vil derfor være behjelpelig med testing på teststasjonen for kommunens innbyggere, men under forutsetning av ledig kapasitet og tilgang på tester, heter det seg i facebookposten

For at innbyggerne skal få tatt testen, ringer man å bestiller time på 94016916.

Det presiseres at kommunen ikke vil ha kapasitet til å teste innbyggerne fra andre kommuner, og de henviser derfor andre til å ta testen i egen hjemkommune før de reiser inn til Sverige.

– Vi kan heller ikke teste for at man skal dra over til Sverige for å handle/aktiviteter eller lignende, slike tester må den enkelte ta ansvar for selv, stadfestes det.