Onsdag 25. juni dro en gjeng med forventningsfulle gla-dansere og venter på bussen, det er endelig klart for en skikkelig utflukt til Kristiansund.

Etter avreise ble det en kort kaffepause på Hemnkjølen, før turen gikk videre til Kyrksæterøra. Der en lunsjtallerken med nydelig mat ventet.

Stiftet nye bekjentskaper

Etter lunsj var det klart for dagens siste etappe. På veien hadde gjengen det så hyggelig at de var fremme ved veis ende før de viste ordet av det.

 - Etter vi hadde booket oss inn på hotellet, tar noen en blund og andre en spasertur, før vi igjen møtes over middag, forteller Wik som roser restauranten ved navn PlanA for å ha nydelig mat.

- Tilbake på hotellet, samlet vi oss til en kveld med mye prat og mimring, nye bekjentskaper ble stiftet, fortsetter hun.

Spektakulær reise

Det var en gjeng med store forventninger som våknet dagen etterpå, klare for en ny dag med eventyr.

- Første stopp ble Kvernes stavkirke, og her ble vi tatt imot av en utflyttet hegrasbygg ved navn Ann Kristin Kyllo Sørvik. Vi fikk en interessant omvisning av en utrolig dyktige guide.

Dagen hadde et stramt program, og etter lunsj var det klart for å begi seg ut på Atlanterhavsveien i pøsende regn, og sette snuten mot Eide på Møre.

- Der besøkte vi de delvis nedlagte marmorgruvene på Njås. Vi ble fraktet på flåter inn i fjellet, som var en spektakulær reise med fantastisk flybesetning og en interessant forteller, opplyser Wik.

Mange opplevelser

Neste stopp på agendaen var Tingvoll, her stanset gla’dans gjengen opp for å kjøpe ost, før de ferden gikk videre til Tingvoll hotell for middag. Dagen etter gikk turen hjemover igjen.

- Vi slappet av og drømte om det vi hadde opplevd disse dagene, ganske så stille på bussen.

Etter noen timer svingte vi inn i Grustaket. Vi takket hverandre for laget, og minnet om at neste tur er lagt til Vauldalen 19-21 september, sier Wik.