Søppelplukkingen er et innspill lærerne har fått fra styret sentralt, og fredag brettet de opp armene og gjorde seg klare for å finkjemme Stjørdal sentrum.

- Vi skal rydde mellom 11 og 13 i dag. Det er jo nærområdet vårt, så vi vil jo at det skal se fint ut. Vi skulle selvfølgelig mye heller vært i jobb, og undervist flokken vår. Men i stedet for å bare sitte i ro, vil vi være en ressurs. Samtidig får vi jo vist oss frem, smiler Inger-Beate Wesche Kalseth.

Kalseth forteller at lærerne ved Stokkan hadde ansvaret for området rundt Stokkan, ned Ringveien og frem til rundkjøringen ved Burger King.

Halsen ungdomsskole sto for Skolegata og Ole Vigsgate, mens Ole Vig Videregående skole tok for seg Ole Vig, ned mot E14 og Torget.

- Vi dekker et stort området, men vi er også mange som er tatt ut, sier Kalseth.

Får støtte

Kalseth forteller at de er motiverte for en langvarig streik.

- Vi skal stå i dette, så streikeviljen er stor. Vi synes vi blir urettferdig behandlet av KS, sier hun.

Hun forteller at de opplever å få støtte både fra foreldre og elever, og så langt ikke fått noen negative reaksjoner.

- Forrige uke hadde vi vinkeaksjon, og folk både tutet og viste tommel opp. Vi vil jo ikke ødelegge skolegangen for noen, men vi trenger også lærere i fremtiden. Det kommer vi ikke til å ha så lenge folk slutter som lærere fordi vi ikke henger med lønnsmessig, og opptaket til lærere og barnehagestudiet er så lavt, slår hun fast.

Dyktige og samfunnsbevisste

Kommunedirektør Tor Jakob Reitan roser lærerens initiativ.

– Vi har dyktige og samfunnsbevisste lærere i Stjørdal kommune, jeg er stolt av det arbeidet de gjør for barns oppvekst og læring. At de organiserer rydding i våre felles uteareal når de er i streik, sier mye om dem og det fortjener de ros for. Ikke alle hadde kommet på denne ideen i denne situasjonen, sier Reitan.