Rett før jul fikk nettavisa S-N.no et nytt design, og like før nyttår ble det mulig å tegne et test-abonnement på Stjørdals-Nytt. Nå er lokalavisa klare til å ta neste skritt og lanserer abonnementsløsningen for fullt.

- Det gjør vi for å kunne lage en lokalavis på en bærekraftig måte. Vi trenger flere bein å stå på, sier konstituert redaktør Lars Østraat. Og de ekstra inntektene skal brukes godt:

- Vi håper det vil gi en enda bedre lokalavis, sier Østraat.

Papiravisa er fortsatt gratis

Stjørdals-Nytt har blitt utgitt som gratisavis siden 1980, og er dermed Norges eldste gratisavis som fortsatt utgis. Stjørdals-Nytt har nå en ukentlig papirutgave og har hatt en nettavis siden 2010. Alt på nettavisa har vært åpent og tilgjengelig for alle, og det er dette som nå endres.

- Papiravisa skal fortsette akkurat som før, og være helt gratis. Men leserne vil oppdage at en del av artiklene på nettavisa nå får et pluss-tegn, og krever et abonnement for å kunne lese, sier Østraat.

Presser seg fram

Dermed følger Stjørdals-Nytt etter de aller fleste andre norske avisene, og innfører abonnementsløsning på nett. Og det er endringer i det norske medielandskapet som gjør at Stjørdals-Nytt tar dette skrittet.

- Alle norske aviser har merket at annonseinntektene er vanskeligere å få inn enn før. Derfor har inntekter fra abonnenter blitt viktigere og viktigere. Men som gratisavis på både nett og papir har ikke Stjørdals-Nytt hatt denne muligheten. Nå får vi det, og vi håper at mange av våre lesere ønsker å abonnere på oss, sier Østraat. Han leder en stab som er spent på mottakelsen.

- Det er vel ingen andre i Norge som har vår forretningsmodell, med gratis papiravis og abonnementsløsning på nett. Vi vet jo egentlig ikke helt hva vi kan forvente, så det er klart vi er spente!, sier Østraat.