Siden 1980 har Stjørdals-Nytt kommet ut som gratisavis, og er med det Norges eldste gratisavis som fortsatt utgis. Stjørdals-Nytt har en ukentlig papirutgave og siden 2010 også en nettavis.

Og det er nettavisa som nå videreutvikles. S-N.no får en komplett overhaling, og samtidig lanseres en abonnementsløsning på nett.

- Papiravisa lever i beste velgående, og det skal den fortsette med akkurat som før, helt gratis. Men vi trenger flere bein å stå på, derfor lanserer vi nå Pluss-artikler på nett, sier konstituert redaktør Lars Østraat.

- Presser seg fram

Som alle andre norske aviser har også Stjørdals-Nytt merket at annonseinntektene er vanskeligere å få inn enn før. Derfor er inntekter fra abonnenter blitt mer og mer viktig for norsk presse. Men som gratisavis på både papir og nett har ikke Stjørdals-Nytt hatt denne muligheten.

- Når man skal produsere ti artikler per dag, så har det kostnader som det dessverre ikke er mulig å ta inn med annonseinntekter på nett, så en abonnementsløsning presser seg fram, sier daglig leder Paal Larsen.

- Men når det er sagt ønsker vi å være et rimeligere alternativ og ha en større andel åpne saker enn mange andre aviser har, legger han til.

Splitter ny nettavis

Lesere av S-N.no vil merke at nettavisa skal gjennomgå en stor modernisering.

- Dette gleder vi oss stort over! Vi får et helt nytt design, noe som gir oss muligheter til å presentere nyhetene på en mye bedre måte. Blant annet kan vi ha flere og større bilder, og vi kan bygge opp artiklene på en mobilvennlig måte. Det er på høy tid at vi frisker opp nettavisa vår, og vi håper dere lesere vil sette pris på det, sier Østraat. Han legger til at avisa satser på en myk lansering nå før jul, før det settes inn fullt trykk på nyåret.

Svært spent

Både redaktøren, resten av redaksjonen og de andre ansatte er svært spent på hvordan folk vil ta imot en abonnementsløsning på det som hittil har vært en gratis nettavis.

- Vi ønsker å være tett på, og fortelle gode saker om lokalsamfunnet, folkene som bor her og lokalt næringsliv, og selvsagt følge ulykker og hendelser tett. Det håper vi leserne vil sette såpass stor pris på at de vil abonnere på oss, sier Østraat.