I herreklassen var det Erik Kårvatn som sprang seg inn til førsteplassen på tiden 26.35.00, mens andre plassen var det Hector Haines som sikret seg til tiden 27.19.00, tett etterfulgt av Ole Berg Fines på tredjeplass med 27.56.00. Det var også Fines som stakk av med spurtprisen i herreklassen.

Blant damene var det Ida Waldal som både var først over målstreken og sikret seg spurtprisen med tiden 29.37.00. Deretter fulgte Helena Gunteln på andreplass til 34.27.00 og Martine Evensen sprang inn på tredjeplass med tiden 35.06.00.

Nykommeren bedriftskonkurransen ble vunnet av Rema 1000 Meråker, som også var eneste bedriftslag som deltok.

- De løp inn på en totaltid på 108, 4 sekunder. Så en ny bedriftsrekord er satt, smiler Lillian Gjemse.

Vel gjennomført arrangement

Totalt tok 234 deltakere seg opp den 4,3 lange toppløypen denne søndagen, blant de deltok 60 i konkurranseklassen, der det ble ny løyperekord i både herre- og kvinneklassen.

Siden Kluken Opp ble arrangert for første gang i 2015, har de nå passert 2062 deltagere totalt.

- Ellers må vi si oss godt fornøyd med vel gjennomført arrangement. Vi hadde virkelig værgudene på vår side, og fikk oppholds og lite vind hele dagen. Det var perfekt løpe og turvær, og gode løypeforhold, forteller Gjemse.

Imponert og takknemlig

Den klassen som deltok med flest eleverer fra Meråker barne- og ungdomsskole, og som stakk av med prisen «Klassekampen», var andreklasse. De får 1000 kroner overført på sine klassekonto.

Gjemse benytter også anledningen til å takke Meråker videregående skole, for et godt samarbeid og en sterk deltagelse i konkurranseklassen.

- Så må vi selvfølgelig rette en stor takk til alle som tok turen på Kluken opp søndag, alle sponsorer og alle funksjonærer som bidro til å gjøre arrangementet mulig. Jeg er mektig imponert og takknemlig over folk som bidrar år etter år, og gjør dette mulig, sier Gjemse.

Datoen for neste år er allerede satt, da går løpet av duken søndag 27. august.

- Da står vi igjen klare til å ta imot løpe- og turglade folk, smiler hun.