- Det er selvfølgelig stort for meg å få denne prisen. Det er turngruppa i Stjørdal jeg har frontet og det er dette jeg brenner for, og da er det godt å få denne bekreftelsen i form av denne prisen. Jeg må si jeg ble veldig overrasket, sier Årets ildsjel, Ragnar Skjervold.

Han har vært sentral i turnmiljøet i Stjørdal i mange år, og har tilbragt utallige timer i turnhallen. Han sitter i styret og sportslig utvalg i Stjørdals-Blink Turn, og jobber tett med trenerne, med utstyr og den vanlige driften.

- Jeg ble spurt om å være med å bidra i turngruppa da min eldste sønn på 18 år begynte med turn for 11-12 år siden. Når jeg begynner med ting, går jeg hundre prosent inn for det, og siden den gang har jeg vært involvert i turnmiljøet. Jeg utdannet meg til dels på turngulvet og tillegg til litt kursing, sier han.

Kraftig vekst

– Utfordringen er at turnerne utvikler seg raskere enn meg selv, og jeg innser vel at jeg ikke greier å henge helt med lenger, sier Skjervold, som tidligere i år mottok æresdiplom fra klubben for sin mangeårige innsats.

Ragnar Skjervold var også primus motor for den nye turnhallen som ble bygget i fjor sommer.

Turnmiljøet i Stjørdal er i kraftig vekst, mye takket være innsatsen til Skjervold. Klubben teller i dag rundt 700 medlemmer.

-  Det har vært en formidabel økning i løpet de siste årene, og det har det også vært på landsbasis. Det som er tragisk, er at ikke alle får plass. Vi må fortsatt si nei til barn, på grunn av hallkapasiteten, sier Skjervold.

Idrettens hederskveld

Prisen Årets ildsjel deles ut under Idrettens hederskveld i Trondheim 4. november. Der skal også resten av ildsjelene i de trønderske kommunene hylles.

- Da skal jeg ta med kona mi, som har vært svært tålmodig opp igjennom, sier Skjervold.

Her er Stjørdal Idrettsråd sin begrunnelse for Årets ildsjel:

Over lang tid har Ragnar Skjervold vært en viktig bidragsyter til turnmiljøet på Stjørdal. Det siste året har han utgjort forskjellen på være og ikke være for turngruppa i IL Stjørdals-Blink. Ikke bare var han sentral i prosessen med å få reist en turnhall sommeren 2021, han er kjent for å inkludere store og små. Turnere i alle aldre inviteres til å bidra på dugnad, noe som skaper tilhørighet og eierskap. Barnehagen i nabolaget, unggutta på sykkel, foreldre og besteforeldre er alle invitert inn for å se og prøve. Turnmiljøet på Stjørdal er større og bedre enn noen gang. I stor grad grunnet Ragnars innsats.