Stjørdals-Nytt møter Aksel Lund Svindal på Lånkebanen lørdag formiddag, en liten stund før rallycross-debuten i VM.

Ski og staver er byttet ut med ratt og pedaler for 39-åringen, som tidligere har forsøkt seg med Porsche på bane i Sverige.

– Da jeg fikk dette tilbudet kunne jeg ikke si nei. Det er ikke sikkert jeg får flere slike sjanser. Det er utrolig kult å få være med på verdenspremieren for el-biler her i Lånke, sier Aksel Lund Svindal til Stjørdals-Nytt.

Kjenner på nervene

Den tidligere toppalpinisten, med to OL-gull og fem VM-gull, stilte til start i klassen RX2e, klassen under hovedklassen RX.

– Ambisjonene er å være med å kjempe litt, men da må du kjøre såpass fort at du greier å henge med i feltet. Men jeg forventer vel at jeg er dårligst, sa Lund Svindal før lørdagens første heat.

I tidskvalifiseringen lørdag morgen kjørte han inn til en niendeplass, av ti startende.

Foto: Erik Hoås

Selv om han er vant til høy fart og kjent for å være uredd, kjenner han på nervene når han sitter bak rattet.

– Jeg blir litt nervøs og redd ja. Når man mister kontrollen, blir man redd, og når du aldri har gjort dette før, og føler at du ofte mister kontrollen, blir du ofte redd. Det er litt som å kjøre på glattisen og du føler at du mister kontrollen, sier han.

Imponert over opplegget

– Hva synes du om arrangementet her på Lånkebanen?

– Jeg er veldig imponert over opplegget her. Både av selve anlegget, og ikke minst alt rundt og alle teamene. Det er stort sett private team, og det er imponerende å se hvor profesjonelle de er. Dette er jo et sirkus, og det er jævlig gøy å få være en del av det, sier han.

I det aller første heatet som rallycrossfører endte han som nummer fire av fem.

Men søndagens semifinale ble ikke helt som han hadde håpet på. Da kjørte han nemlig rett inn i murveggen. Han slapp heldigvis unna uten de store skadene.

Helgas VM-runde i rallycross ble vunnet av svenske Johan Kristoffersson. Andreas Bakkerud vant EM-klassen.