På lørdagens jaktstart i Le Grand Bornand i Frankrike gikk Lie ut som nummer 16. På de tre første skytingene skjøt hun fullt hus, og så ut til å kunne ende opp blant de ti beste.

Men på den siste skytingen ble det én bom, og hun gikk til slutt inn til en svært respektabel 13. plass, 1 minutt og 35 sekunder bak svenske Elvira Öberg som vant.

26-åringen, som representerer Belgia internasjonalt, fulgte opp med nok et solid løp under søndagens fellesstart. Også da skjøt hun fullt hus på de tre første skytingen, og lå på et tidspunkt på en fjerdeplass.

På den siste skytingen ble det én bom, og skatvalsjenta gikk i mål til nok en 13. plass, 45,6 sekunder etter Öberg, som også vant søndagens løp.

Så godt som klar for OL

- Jeg er storfornøyd med at jeg klarte å gjennomføre løpene som planlagt, og at jeg greier å være med å kjempe om topplasseringer. Det hadde jeg ikke trodd foran denne sesongen. Det har vært helt fantastisk å gå i Frankrike, med en helt rå stemning som ga meg masse motivasjon under løpene. Det har ikke helt gått opp for meg hvor gode løp jeg har gjort, skriver Lie i en SMS til Stjørdals-Nytt.

De to sterke plasseringene i verdenscupen øker sjansene ytterligere for at Lie blir å se på startstreken i OL i Beijing i februar.

12 utøvere får plass i OL gjennom en Wild Card-liste, bestående av utøvere som går for nasjoner som ikke når opp til de 20 beste skiskytternasjonene.  Før helgas løp lå Lotte Lie på en tredjeplass på denne listen.

- De poengene jeg har nå skal være godt nok for å komme med til OL, sier hun.

Dahlen Aspenes med godt løp

En annen skiskytter fra Skatval, Sverre Dahlen Aspenes var i aksjon under IBU-cupen i Østerrike lørdag. 24-åringen leverte et godt løp under 10 km sprint, og endte til slutt på en 6.plass. Dahlen Aspenes kom i mål 28,3 sekunder bak Håvard Bogetveit fra Oslo, som vant.