- Det var tøft der ute, men jeg hadde troen. Det er veldig gøy med sølv, sa skatvalsskiskytteren til NRK etter løpet.

Han står dermed med ett gull og ett sølv etter NM i Alta. Fredag ble det gull på 10-kilometeren, og etter rennet var det en rørt Dahlen Aspenes som møtte NRK, hvor han blant annet snakket om brorens dødsfall i fjor sommer.

– Jeg har tenkt mye på reaksjonene jeg fikk og jeg synes det er veldig fint at så mange unnet meg suksessen, sier Dahlen Aspenes til statskanalen.

Gull til Thingnes Bøe

Dahlen Aspenes gikk i mål 33,7 sekunder bak Johannes Thingnes Bøe, som avgjorde løpet med en rask og feilfri tredje skyting. Derfra hadde ingen konkurrenter en reell sjanse til å ta igjen stryningen.

Thingnes Bø fulgte opp med strålende skyting også på siste stående og noterte 20 treff av 20 mulige. Dermed ble det kongepokal på medaljegrossisten.

– Det er stort. Det var motivasjonen i dag. Det er spesielt å vinne kongepokal. En verdig avslutning på en fantastisk sesong, sa Thingnes Bø til NRK.

Vetle Sjåstad Christiansen vant spurten om bronsen foran Espen Uldal.

10. plass til Lotte Lie

I kvinnerennet ble det NM-gull og en etterlengtet kongepokal til Marthe Kråkstad Johansen. Bossmo & Ytteren-løperen skjøt feilfritt og forsvarte med hårfin margin gullet på distansen.

Jenny Enodd gikk sterkt og kom i mål til sølv bare ni tidels sekund bak Johansen, til tross for ett bomskudd på tredje skyting.

Ingrid Landmark Tandrevold tok bronsemedaljen. Hun ble slått med to sekunder av vinneren.

Lotte Lie fra Skatval kom på en 10.plass.

– Jeg hadde fantastiske ski og følte meg egentlig bra, men gjorde det vanskelig for meg selv da jeg bommet to. Når man skyter tjue treff fortjener man en kongepokal, sa Tandrevold.