– Nå er han klar for nok en fartsfylt konkurranse. Denne gangen på Hell – uten spandex-dress og ski på beina, men bak rattet på en rallycross-bil, skriver Hell RX i en pressemelding onsdag.

Den tidligere alpinisten har allerede prøvd seg i motorsportens verden, og i vår klatret han øverst på pallen i Porsche sprint Challenge Skandinavia på Anderstorp Raceway i Sverige.

Nå kommer han til Lånkebanen helgen 12.-14. august, og debuterer som rallycrossfører. Der skal han konkurrere i klassen RX2e.

– Nå flytter han seg altså fra pudder til grus – og vi gleder oss til en fartsfylt konkurranse med Aksel Lund Svindal på startstreken. Vi vet han er en vinnerskalle, og konkurranseinstinktet er det ingenting å klage på. Så dette blir uhyre spennende, skriver VM-arrangøren.

Ser på seg selv som amatør i sporten

Lund Svindal ser frem til å bli med på VM-sirkuset på Lånkebanen.

– Selv om jeg bare er en amatør og dette bare er for moro skyld, er det å dra til Hell og se alt på nært hold og få bli med på sirkuset noe jeg virkelig ser frem til. Det er ingen hemmelighet at jeg er en stor talsmann for bærekraft og innovasjon, og med den økende elektrifiseringen innen motorsport og den utrolige ytelsen som følger med, er jeg veldig spent på å se hva fremtiden bringer, sier Lund Svindal.

Aksel Lund Svindal Foto: Quique Ruiz de Conejo

Aksel Lund Svindal vant to OL-gull og fem VM-gull i sin karriere som alpinist. Han har i tillegg flere sølv- og bronsemedaljer.