- Jeg hadde hørt rykter om at det kunne bli aktuelt å være med A-laget på samling, og fikk beskjed rett før avreise om at jeg skulle være med. Det var utrolig gøy, sier Anders Rønne Børset til Stjørdals-Nytt på telefon fra Marbella.

Fotballtalentet fra Malvik, født 22. februar 2006, signerte proffkontrakt med Molde Fotballklubb i fjor vinter, og fikk A-lagsdebuten i cupkampen mot Spjelkavik i fjor sommer.

I vinter har han trent jevnlig med A-stallen og vært med klubben på to treningssamlinger i Spania. Han har allerede fått vist seg frem i et par treningskamper.

- Det er veldig gøy å få prøve seg på dette nivået. Det var med en annen 2006-modell på den første samlingen også, men på den siste samlingen er jeg yngst av alle, sier han.

Imponerte i treningskamp

I treningskampen mot det luxembourgske laget Dudelange i slutten av januar spilte han hele kampen og utgjorde Moldes forsvarstrio sammen med Martin Bjørnbak og Birk Risa. Kampen endte med 1-0-seier til Molde.

Etter kampen fikk midtstopperen gode skussmål fra blant andre hovedtrener Erling Moe som uttalte at unggutten er en meget spennende ung herremann som klubben kommer til å få mye glede av fremover.

Rønne Børset har vært med Molde Fotballklubb på to treningssamlinger i Spania i vinter. Foto: Privat

- Jeg har en god dialog med Erling, og får gode råd og tilbakemeldinger. Å få muligheten til å være en del av A-laget betyr mye for min utvikling. Jeg har fått en mye bedre spilleforståelse, sier han.

I starten av februar fikk Rønne Børset spille 20 minutter mot Aston Villa på Villa Park, hvor han fikk bryne seg mot stjernene fra Premier League.

- Philippe Coutinho var indreløper på min posisjon, og det var veldig kult å møte han. Han hadde nettopp spilt kamp i Brasil, så han var forholdsvis avslappet på banen. Men det var utrolig tøft å møte en slik spiller, sier han.

Var ønsket av flere klubber

Rønne Børset kommer fra Sveberg i Malvik og har tidligere spilt for Kolstad, Trygg/Lade og Hommelvik. Etter å ha imponert stort viste flere klubber i Norge interesse for talentet i fjor vinter.

Han bestemte seg for å flytte til Molde og skrev proffkontrakt med klubben like etter 15-årsdagen i februar i fjor.

Anders Rønne Børset har også flere landskamper for G15-landslaget til Norge. Foto: Privat

- Det var tilbudet fra Molde som var det mest interessante. Juniorlaget er både skandinavisk mester og norgesmester, slik at det er en klubb som satser stort på unge spillere og har dyktige trenere i akademiet. Jeg trives veldig godt her, og har mange fine folk rundt meg, sier Rønne Børset, som kombinerer fotballsatsingen med siste året på ungdomsskolen.

Han har i løpet av det siste året også vært sentral på det norske G15-landslaget og deltatt på flere samlinger.

– Dine styrker som spiller?

– Det er nok at jeg er veldig rolig med ball. Jeg blir sjeldent stresset, sier han.

Han håper det vil by seg flere muligheter på A-laget, også etter at fotballsesongen har kommet i gang i begynnelsen av april.

- Ambisjonene mine er å fortsette å utvikle meg og bli så god som mulig, så får vi se hvor dette ender, sier Rønne Børset.