- Det er veldig stort. Det har vært en stor drøm å komme seg til utlandet og bli utenlandsproff, sier Elias Hoff Melkersen på telefon fra Edinburgh.

19-åringen har signert en 4,5-årskontrakt med den skotske eliteserieklubben Hibernian, som holder til i hovedstaden Edinburgh.

Han kommer fra Bodø/Glimt, og overgangssummen skal ligge på et sted mellom tre og fem millioner kroner.

- Jeg gleder meg veldig til å komme i gang. Det er en klubb med store ambisjoner. Jeg tror fotballen her passer meg bra. Det er mye løping og dueller, sier han.

Klubben har tidligere vunnet flere cupmesterskap i Skottland, og ligger for øyeblikket på en 5.plass i den skotske ligaen.

Interesse siden i fjor høst

Hoff Melkersen imponerte stort og banket inn 17 mål for Ranheim i fjor, på utlån fra Bodø/Glimt. Han hadde i utgangspunktet to år igjen av kontrakten med den norske seriemesteren.

- Jeg hadde en prat med Kjetil (Knutsen), som sa at han hadde stor tro på meg. Men det er veldig tøff kamp om plassene i Glimt, og Kjetil er ikke akkurat kjent for å rullere mye på laget. Skal jeg utvikle meg videre er jeg avhengig av å spille fotball. Det får jeg forhåpentligvis her, sier han.

Hibernian skal ha vist interesse for Hoff Melkersen i flere måneder, og klubben har sett han i aksjon i OBOS-ligaen ved to anledninger i høstsesongen.

- De så meg i hjemmekampen mot Jerv og bortekampen mot Start, uten at jeg visste dette selv. Fokuset mitt da lå uansett på å gjøre det best mulig for Ranheim, sier han.

I fjor var Elias Hoff Melkersen utleid til Ranheim fra Bodø/Glimt. Der gjorde han sakene meget bra, og endte opp med 17 scoringer i OBOS-ligaen. Han ble også nominert til prisen «Årets gjennombrudd». Foto: Jørn Engberg

Har fått et godt inntrykk

Han er nå på plass i skotske hovedstaden, hvor han foreløpig bor på hotell i sentrum. Etter hvert flytter han inn i en leilighet i nærheten av klubbens treningsanlegg.

- Edinburgh er en helt fantastisk flott og stor by, og noe helt annet enn det jeg er vant til i Norge.

Han forteller at han har møtt de fleste av sine nye lagkamerater, med unntak av noen få som har fått påvist korona og er i karantene.

Klubben trenes av den tidligere fotballspilleren Shaun Maloney, som blant annet spilte for Aston Villa, Wigan og Celtic.

- Han har store ambisjoner om å vinne ting med klubben. Jeg har fått et godt inntrykk både av han og de andre i klubben. I tillegg er fasilitetene her på topp. Jeg trives godt allerede.

Hibernians neste kamp er bortekampen mot storlaget Celtic 17. januar.

– Det er en del papirarbeid som må gjøres, men jeg tror jeg blir spilleklar til den kampen, sier han.