Malvik sitt herrelag i 5.divisjon tapte til slutt 1-6 mot et veldig solid Tiller 2 på søndag.

Det var med mangeårig trener Terje Noralf Hammerbukt på tribunen. Han valgte nå i sommer og gi seg som trener for A-laget for å fokusere 100% på den sportslige leder-jobben han har i klubben.

- Jeg har sjonglert begge rollene siden i november i fjor og det skjer såpass mye i Malvik nå at de to rollene ble vanskelige å kombinere. Herrelaget har nå fått en kjempetrener i Eric Owusu, sier Hammerbukt.

Skjer mye bra

Hammerbukt hadde tre år bak seg som trener på A-laget før han ga seg i august. Siden november hadde han sportslig ansvar for lagene fra 13 år og oppover, men han i februar tok over ansvaret for den sportslige overordnede planen for alle lag i Malvik Fotball.

- Man skal strukturere opp en helt ny klubb, vi har gått igjennom store endringer i Malvik de siste årene. Vi må løfte nivået på alle plan i klubben og den jobben er vi godt i gang med. Vi har nå en av Trøndelags yngste herrelag med en snittalder på 18-19 år og det kommer vi nok til å dra nytte av i fremtiden, sier Hammerbukt.

Bred spillererfaring

Eric Owusu er en svensk-ghaneser som har spilt fotball på toppnivå både i Sverige og USA. Han er utdannet innen den svenske trenerskolen og kom til Norge i sammenheng med at samboeren hans er forsker ved NTNU.

- Fokuset ligger på neste sesong og høsten handler om å bygge lag. Vi har ambisjoner om å havne på topp tre på tabellen i 2023 og forhåpentligvis kjempe om opprykk. Jeg har tidligere trent både juniorlag og seniorlag i Stockholm før jeg flyttet til Norge, sier Owusu som fyller 40 år på torsdag.

Eric Owusu Foto: Malvik Fotball