Det ble klart etter at Norges skiforbund mandag presenterte langrennslandslagene for den kommende sesongen.

– Jeg ble selvfølgelig skuffet, jeg har hatt det fint og trivdes på laget. Men det var som forventet. De to siste årene har jeg slitt med ryggproblemer og det har hemmet prestasjonene. Det å slippe til nye er naturlig, sier Jan Thomas Jenssen til Stjørdals-Nytt.

Tung sesong

Hommelvikingen, som har vært en del av det norske rekruttlandslaget de siste to sesongene, har slitt med ryggproblemer, og resultatene i skisporet har uteblitt for 26-åringen.

– Den siste sesongen gikk det trådt fra november og frem til mars. Jeg fikk en opptur da jeg vant Scandic cup på Island på slutten av sesongen. Det gjorde veldig mye for selvtilliten, sier han.

Han forteller at motivasjonen fortsatt er like høy, og at målet er å komme med på landslaget.

– Rekruttlandslaget er jeg for gammel til å komme meg inn på igjen, så neste mål er landslaget. Jeg har stor tro på at jeg skal greie det, og det er derfor jeg fortsetter å satse. Jeg er kjempemotivert og ivrig på å bevise at jeg kan være verdig en landslagsplass, sier Jenssen, som legger til at de siste års ryggproblemer nå er under kontroll.

Skal finne en løsning

– Takket være et godt team rundt meg har jeg klart å holde ting i sjakk. Jeg har lært veldig mye de siste to sesongene, og det tar jeg med meg videre i satsingen, sier han.

Hva som skjer videre og hvilket lag han skal gå for neste sesong er foreløpig uvisst.

– Hvor jeg ender opp vet jeg ikke, men jeg skal nok greie å finne en løsning. Landslagene skal på plass nå først, så kommer resten av lagene. Team Elon Midt-Norge kan være aktuelt, eller andre private lag, sier han.

I landslagstroppen for sesongen 2022/23 er Emil Iversen fra Meråker tatt ut.