Se bildeserie nederst i saken.

Etter innkomst traff Stjørdals-Nytt på noen tolvåringer som hadde gitt alt i sporet, men ikke verre enn at de ville ta en liten prat. Det var et unisont “Det gikk bra” fra kvintetten. Felles for dem var at de er allsidige og holder på med mange idretter.

-Jeg trener ganske mye, og holder på med håndball og løping i tillegg til langrenn. Jeg synes det er litt mer artig med skøyting, men jeg trener på Klæbo-klyvet, uttaler Thomas Wangberg Lund fra Lånke.

Både klubbkamerat Ole Petter Hoven og Stjørdals,Blink’s Melvin Helland sa seg enig i det Wangberg Lund mente.

Selma Gederaas fra arrangørklubben var litt mer usikker på hvem hun hadde som favoritt.

-Det er jo egentlig Therese Johaug som er favoritten, men hun har jo sluttet. Jeg holder på med håndball, fotball og orientering, så jeg har mye å holde på med, smiler Selma.

Benjamin Hammer bidro til at de som ønsket fikk godt feste under skiene. Ingrid Sofie Hammer var også veldig godt fornøyd med pappas innsats, og hun kunne fortelle at hun hadde fått tak i gode brukte ski fra Vardenløper, Ida Sonflå, som hevdet seg godt opp i junioralder.  Foto: Arne Brunes

Ingrid Daling var den eneste av de fem som kombinerte langrenn og skiskyting.

-Skiskyting er litt vanskelig, men vi har et flott anlegg i Klempen på Skatval hvor vi trener. Jeg har vært med på flere konkurranser, blant annet midtnorsk i Stiklestad siste helg.

Det var en perfekt kveld for langrenn og topp forhold i den totalrenoverte lysløypa. Et typisk klisterføre siden det var klassisk stil. Ikke alle har like godt tak på skismøring, og arrangøren stilte med smørehjelp til de som måtte ønske.

-Jeg har vel bidratt til rundt ti skipar, og jeg synes det er svært verdifullt å stille opp for alle som ønsker, sier Benjamin Hammer.

Stjørdalsmesterskap er det som alltid avslutter dalførekarusellen. Og arrangøren har ansvar for premieutdelingen senere.

-Søndag 3. april vil alle få sine velfortjente premier etter sesongen på Vårtun, sier leder i skigruppa i Skjelstadmark, Linda Kristin Lilleklev.