25-åringen har vært skadeplaget siden i fjor vinter, men gjennom sommeren og høsten har han hatt kontroll på smertene og oppkjøringen til inneværende sesong gikk over all forventing.

Men da Jenssen sto på startstreken under sesongåpningen på Beitostølen og norgescup i Gålå i november begynte han å kjenne smerter igjen.

– I Gålå måtte jeg reise hjem ettersom jeg hadde såpass vondt i ryggen. Det er ikke gøy å gå skirenn når man ikke er hundre prosent, sier Jenssen.

Gikk glipp av Beitostølen i helgen

Plagene har gjort at han må trekke kraftig i bremsen når det gjelder trening.

– Så fort jeg begynner å gå fort og tar i med stavene, får jeg smerter i ryggen. Jeg tar det derfor veldig rolig, sier rekruttlandslagsløperen.

Han vet ikke helt hvor problemene sitter, men sier det trolig dreier seg om en nerveskade. Han går ukentlig til kiropraktor, og før helgen tok han en MR som forhåpentligvis kan gi svar.

Jenssen gikk glipp av første runde av Skandinavisk cup på Beitostølen denne helgen. Han har satt seg et mål om å stå på startstreken i Skandinavisk cup i Falun helgen 7. – 9. januar.

Motivasjonen på topp

Han hadde tidligere et mål om å gå Tour de ski, men det er ifølge han selv helt utenkelig.

– Det toget har nok gått. Da måtte jeg ha deltatt på Beitostølen og fått en bra plassering der. Det er den siste sjansen man får før Tour de ski.

– Jeg har et håp om å gå et par skirenn i jula, men det får jeg ta som det kommer.  Motivasjonen er fortsatt veldig bra, og jeg er svært lysten på å komme tilbake og være med på å kjempe om pallplasser, sier han.