Malvik sitt J14 lag har tidligere år deltatt på både Skandia Cup og Ørlands-cup. Nå drar de for første gang ut av Trøndelag for å delta på Norway cup der jentene skal møte Øvrevoll Hosle, Havdur og Ullersaker/Kisa.

- Vi hadde planlagt å dra på Norway Cup i fjor også, men da ble det jo dessverre ikke noe av. Nå gleder jentene seg til både fotballen og til å henge på Ekebergsletta. Dette blir minner for livet, sier en av lagets trenere, Henriette Gladsø Holmen

Har trykt opp t-skjorter

Norway-cup troppen til Malvik J14 består av 17 spillere og stort sett alle foreldrene til disse er med til Oslo. Det står ikke på engasjementet til foreldregruppa.

- Vi har trykt opp egne supporter t-skjorter til foreldre som skal brukes når vi er på cuper og vi har også med Malvik-flagg og vimpler. Det skal vises at Malvik IL er ankommet Oslo, sier Gladsø Holmen.

En av de beste lagene i Trøndelag

Malvik J15 er en av de aller beste J15-lagene i Trøndelag og spilte seg helt til finalen i Skandia Cup i sommer hvor det dessverre ble tap i finalen. Nå ser de framover og håper å slå godt fra seg på Norway Cup hvor de har meldt på to lag.

- Vi har ett 7-er lag og ett 11-er lag fordelt på en tropp på 25 spillere. Vi har blitt stasjonert på Kampen skole som er mitt i Vålerenga-land og det er nok hovedtrener Haakon (Schwabe) fornøyd med som er Vålerenga-supporter, sier lagleder Rune Sirås Jonsdal.

Fokuset er på fotball

Norway Cup er mye mer enn fotballen og for jentene er det nok mye annet som frister når det ikke er kamper. Sirås Jonsdal bedyrer at fokuset er på fotball så lenge de er med i turneringen.

- Vi drar til Oslo for å prøve å prestere best mulig og da skal fokuset være på fotball. Om vi skulle være så uheldig å ryke ut på onsdag allerede så blir det god tid til handleturer og andre sosiale aktiviteter, sier Sirås Jonsdal

Møter tysk motstand

Malvik J17 har også meldt seg på turen og drar i buss sammen med resten av lagene fra Malvik. Lagets trener Julie Lien Forbord kan melde om spiller som gleder seg til cup, men som samtidig er litt spente.

– Vi presterte over forventningene i serien i vår så det er vi fornøyd med. Vi har sett litt på lagene vi møter, og vi håper vi kan hamle opp med dem. Vi møter blant annet tyske TuS Felde så det blir gøy, sier Lien Forbord.

Første gang på Norway Cup

Det er første gang 2006 og 2007-årgangen til Malvik skal i vei på cup og mange foreldre er også med.

- Vi har med 18 spillere og det passer veldig fint til 11-er fotball. Plutselig får vi noen skader og da er vi nede på 14-15 spillere, sier Lien Forbord.