Andre helg med Sodvincup ble arrangert i Sodvinhallen på Hemne i helga.

Dit hadde Malvik J15 tatt turen og det ble til slutt seier i finalen etter en dramatisk kamp.

Malvik tok ledelsen 2-0 og ting så meget lyst ut. Så scoret motstander to ganger og dermed straffesparkkonkurranse.

- Det er ofte laget som har hatt den beste avslutningen på kampen som vinner på straffer, men vi trakk det lengste strået. Vi tapte finalen i Sodvincup i fjor så nå fikk vi til slutt revansj. Vi byttet også litt på å stå keeper i dag siden våre vanlige keepere var opptatt med håndball. Jentene syns det var litt uvant med straffer på 7-er mål, sier lagets trener Haakon Schwabe.

Kretsmestere igjen

2007-årgangen til Malvik ble kretsmestere for under to uker siden og det er tredje året på rad at disse jentene klarer den bragden. Schwabe sier laget ikke setter seg noen resultatmål, men heller fokuserer på gode prestasjoner.

- Vi har godt utbytte av både 7-er fotball og «vanlig» fotball. Vi har forskjellige spillere som passer til forskjellige spillformer og situasjoner, det er en veldig styrke, sier Schwabe.

Lite tid til ferie

Malvik J15 har hatt et hektisk år med mye fotball. I tillegg til å bli kretsmestere har de kommet til finalen i Skandia Cup og JenteTalentCup på Hamar. På Norway Cup ble det seier i 7-er klassen og de gjentok bedriften på Hemne i helga. Noen ferie blir det lite tid til.

- Vi kjører på videre med Heimdal Indoor etter hvert også er det cup i romjula. I januar så kjører vi på med Malvikcup i tillegg til at mange av jentene spiller håndball. Dette har vært et bra år for gruppa vår, sier Schwabe.

J17 til finale

Malvik hadde også meldt på to J17-lag som fikk hjelp fra J15 med å stille lag. Der kvalifiserte det ene laget seg til sluttspillet, men de fikk en forferdelig start på semifinalen. 0-2 etter to minutter og ting så mørkt ut, men Malvik nektet og gi seg.

0-2 ble snudd til 5-2 etter blant annet tre scoringer av Elisabeth Bøkestad Nilsen som bare timer tidligere hadde vært keeper i finalen hvor Malvik J15 vant.

Hun er født i 2009 men holdt nivået mer enn godt nok i dueller med sine motspillere.

I finalen ble det det 0-0 etter ordinær tid og dermed straffesparkkonkurranse igjen. Denne gangen trakk Malvik det korteste strået, men det ble like fullt med to pokaler hjem til Malvik lørdag kveld.