Da Stjørdals-Nytt snakket med Rånes Bye forrige uke, var hun midt i sykkelarrangementet U6 Cycle Tour i Tidaholm, Sverige.

- Det er seks etapper med fellesstart, tempo og mer. Det blir litt erfaring med å sykle i ritt, for det er ikke så mange jenter som sykler i Norge. I Sverige er det litt større ritt det vi er med på nå. Jeg synes det er veldig lærerikt, sier norgesmesteren.

Høyt nivå

Tidligere på dagen var det fellesstart, og Rånes Bye var på hugget i store deler av løpet.

- Jeg hang helt inn til 700 meter før mål, så veltet hun foran meg. Jeg klarte ikke å svinge unna, og da veltet jeg også. Jeg gjorde en god jobb før det, så det var litt uflaks. I morgen er det en ny etappe og nye muligheter da, sier hun optimistisk.

- Jeg gjør ting slik jeg kan, så får jeg se hva det holder til. Jeg får se om det er etapper hvor jeg kan være med inn i spurten, og se om jeg får til å gjøre noe. Det er et høyt nivå her vil jeg si.

Godt å komme i gang

Med U6 gjennomført og kun sykkel i tankene, ser Rånes Bye frem til de neste løpene. Før EM og VM blir det først Norgescup på Skogn i august, et ritt hun personlig ser frem til.

- Det er godt å komme i gang igjen. Det var ikke så mange ritt i vårparten grunnet korona, så jeg synes det er godt det løsner litt og at man endelig kan konkurrere. Det er planlagt noen ritt i september, så blir det EM og VM. Da blir en tropp på fire jenter tatt ut til det, sier sykkeltalentet.

Hun har troen på at hun kommer seg inn på landslaget.

- Jeg føler jeg har gjort det jeg kan denne sesongen for å vise fram det. Det er noe jeg har veldig lyst til.

Veien videre

Da hun ble spurt om veien videre og om hun hadde tanker om en langvarig karriere innen sporten, svarte Rånes Bye at det er som en drøm for henne.

- Jeg vil si at det er en drøm der. Jeg trives virkelig med det, det er gøy og det gir meg masse glede. Det er en drøm å tenke at man kan leve av dette hvis man fortsetter å jobbe hardt og står på, sier hun.

Ferieportrettet

Hvis du kunne reist hvor som helst, hva er drømmeferien?

- Det må bli til et varmere land. Thailand, der har jeg ikke vært.

Storby eller naturopplevelse/ strandferie?

- Turopplevelse. Vil si at jeg foretrekker å være ute i naturen.

Hva er ditt beste ferieminne?

- Når jeg var i Paris. Det er litt annet enn i Norge, og det er mye å se.

Hvor trives du best?

- Det er alltid gøy å være på sykkelkonkurranser, men når jeg er ut på tur i naturen med familien kobler jeg ordentlig av.

Hva provoserer deg?

- Urettferdighet.

Hva engasjerer deg?

- Klimaet og å øke bevisstheten rundt klimakrisen og miljøet.

Har du en fun-fact om deg selv?

- Jeg kan godt finne på å drive med håndarbeid i fritiden. Jeg liker å lage ting og være kreativ. Det er en grei måte å bruke tiden på.

Hva fascinerer deg?

- Å være på fjellet og se naturen og ulike landskap.

Hva savner du nå?

- Å gi folk en klem.

Hvis du fikk et ønske oppfylt, hva ville det vært?

- Å bli med til VM.