Tiendeklassingen fra Græsli i Tydal satser stort på sporten, og vil trolig ta videregående på Heimdal Vgs, for å perfeksjonere seg i den vanskelige kombinasjonsidretten.

-Jeg er ikke hundre prosent sikker på at det blir slik, men sannsynlig er det. Hoppene i Knyken og Bjørkbakken, fredag og lørdag er jeg veldig godt fornøyd med, sier Kjersti.

Internasjonal representasjon

Det blir ikke å hvile på laurbærene for Kjersti Græsli. Allerede kommende uke går ferden til Østerrike. Hun er uttatt i troppen på seks utøvere som skal delta i Youth Cup i Tschagguns.

-Der skal vi hoppe renn i to dager. Vi er tre jenter og tre gutter. Ingrid Alva Helga Låte, fra Strandbygda, som jeg konkurrerte med i helga er også med, forteller hun.

Far, Ola Morten Græsli, den tidligere kombinertløperen er med til Alpelandet som trener.

For Kjersti Græsli blir høsten ganske travel, i og med at hun prioriterer å drive med både kombinert og spesialhopp.

EN fornøyd bronsevinner Kjersti Græsli. Foto: Arne Brunes

-Det blir en del norgescup i tillegg til treningen. Og så må jeg holde på langrennsformen, der mye av rulleskiøktene foregår langs hovedveien i Tydal.

Stang ut på spinten

Geir Kristian Hoås, Lånke, gjorde en forrykende prolog på Aure, og kom på fjerdeplass i den sterke konkurransen. I kvartfinalen gikk den ene staven.

-Jeg lå godt an til videre avansement da uhellet skjedde. Hvordan det hadde gått får vi selvsagt aldri svaret på. Under lørdagens løp i Granåsen ble det nytt stavbrekk, slik at oppsummert var det ikke så veldig bra, sier 24- åringen, som nå satser fulltids som langrennsutøver.

Sterk prolog på sprinten i Aure av Geir Kristian Hoås. Foto: Arne Brunes

Uheldig var også Hommelvik’s Jan Thomas Jenssen i kvartfinalen. Han var i mål på andreplass, men ble deplassert etter en protest.

Treningen i rute

Både Hoås og Jenssen er på Team Elon Midtnorge, noe som medfører mye trening sammen.

-Forrige uke var vi i skitunnelen i Torsby i Sverige for å gå på snø. Det er ikke planlagt noen snøsamling før vinteren melder seg her hjemme, og sesongstart blir på Beitostølen. Det blir en ny rulleskikonkurranse under Oslo Skishow i Holmenkollen i september. I forkant møtes alle Elon-lagene og rekruttlandslaget til samling i Lillehammer, sier Hoås, som ikke oppnådde nok poeng til å få gå jaktstarten i Granåsen lørdag.

Hommelvikduo

Jan Thomas Jenssen og klubbkollega Ole Morten Engesvold Flataker kvalifiserte seg imidlertid til finalen i Toppidrettsveka. Flataker presterte bra på langløpet på Hitra, og en sterk 16 plass på konkurransen med intervallstart i Granåsen. Jenssen var tre sekunder foran Flataker og ble nummer 15, i rennet som ble vunnet av Didrik Tønseth. I jaktstarten endte Jenssen på femtende plass og Flataker nummer 25.

Under Toppidrettsveka får noen juniorer mulighet til å prøve seg på den store arena. Det var tilfelle for Vardenløperne, Petter Østtun og Mia Mossige, som begge har kommet opp i eldste juniorklasse til vinteren. Østtun gikk sprinten i Aure, mens de begge deltok på intervallstart i Granåsen.

Fikk prøve seg: Petter Østtun, IL Varden, deltok på to konkurranser i Toppidrettsveka. Foto: Arne Brunes