- Det har vært en topp uke, og gått over all forventning. Det har nok ikke gått helt opp for meg enda, sier Ida Waldal.

Når Stjørdals-Nytt snakker med henne, er hun på vei hjem fra Nord-Spania hvor hun har hatt en eventyrlig uke under U18-EM i randonee i Boi Taull i Pyreneene.

Disket i første øvelse

Mesterskapet ble innledet med sprint på onsdag, hvor Waldal var raskest, men ble disket i semifinalen etter en feil ved skiftesonen.

- Hele situasjonen var uoversiktlig, fordi jeg fikk ikke beskjed om at jeg var disket i semifinalen, så jeg stilte til start i finalen. Det var først da jeg kom i mål at jeg fikk beskjed om at jeg var disket, sier hun.

Slo tilbake og ble historisk

Men 18-åringen skulle slå kraftig tilbake, for på torsdagens motbakkekonkurranse, såkalt vertikal-øvelse, var hun raskest og sikret seieren. Det er første gang en norsk utøver vinner EM-gull i randonee.

- Jeg gikk sammen med ei fransk jente, og vi pushet hverandre hele veien før den siste bakken mot oppløpet. Det var utrolig deilig å vinne, sier hun.

Og det stoppet ikke der, for Waldal fulgte opp med å vinne gull også under lørdagens individuelle konkurranse.

Trodde hun ble nummer tre

- Jeg var veldig spent på den øvelsen, det var en del tekniske partier og skiftesoner. Men det gikk overraskende bra. Da jeg kom i mål var jeg sikker på at jeg hadde blitt nummer tre, men så ble jeg ropt opp som vinner. Det var veldig overraskende, men utrolig gøy, sier hun.

Ida Waldal konkurrer også i langrenn, og 11.-13. mars skal hun delta i norgescup i Meråker.

– Jeg har ikke satt meg noe bestemt mål, men jeg ønsker å gjøre det best mulig, så får vi se hvordan det går, sier hun.