Det skriver styret i klubben i en pressemelding på Blinks hjemmeside tirsdag kveld.

Sesongen 2022, som endte med nedrykk til PostNord-ligaen, har vært preget av store økonomisk utfordringer i klubben.

– Stjørdals-Blink fotball er fortsatt ikke helt ferdig med motbakken. På bakgrunn av klubbens underskudd og tapte egenkapital i driftsåret 2021, og de påfølgende månedene med økonomiske utfordringer i inneværende år, ble klubben i tråd med klubblisensreglementet i juni pålagt å utarbeide en handlingsplan ut av uføret, skriver styret.

Må dokumentere positiv egenkapital

Klubben ble pålagt å dokumentere, med revisorbekreftet rapport senest 30. november i år, at den hadde positiv egenkapital per utgangen av oktober 2022.

– Klubben har i ettertid av pålegget innført mange gjennomgripende økonomiske  tiltak for å imøtekomme Klubblisensnemdas krav. Ved rapportering den 31.10.2022 måtte klubben konstatere at den fremdeles manglet vel 1 million kroner for å innfri egenkapitalskravet, dessverre. Dette ville vært grunnlag for degradering fra OBOS-ligaen, men alle vet at vi uansett nå ikke er kvalifisert for den ligaen i 2023. skriver klubbens styre.

Nå krever NFF at klubben dokumenterer positiv egenkapital 31.12.2022.

– Vi har mottatt varsel om at dersom vi ikke klarer dette, vil vi bli ilagt poengtrekk foran sesongstart i PostNord.

Ligger an til å mangle 740.000

Ifølge Stjørdals-Blink driver klubben nå en økonomisk styring som karakteriseres «å være sunn», men likevel viser prognosen at klubben ligger an til å mange 740.000 kroner 31. desember.

– Det er nå laget et meget nøkternt budsjett for 2023, samtidig som at vi skal bygge klubbadministrasjon, satse på aldersbestemt utvikling og bestemt hevde oss rent sportslig i PostNord-ligaen.

Stjørdals-Blink har gjennom det siste halvåret gjennomført tøffe kostnadskutt, iverksatt flere inntektsbringende aktiviteter og jobbet med flere samarbeidspartnere.

– Likevel ser vi ut til å måtte starte 2023 med åtte poeng i minus såfremt ikke egenkapitalkravet oppnås, skriver styret og fortsetter:

– Vi håper klubbens medlemmer, næringsliv, partnere, kommune og alle stjørdalinger ser positivt på den snuoperasjonen vi er i ferd med å få til, og vet å anerkjenne at Stjørdals-Blink fotball viderefører satsningen både på lokale ungdommer, og som gode forbilder gjennom toppsatsningen.