Av Kjell Dahle

Emilie Stamnes Kjesbu tok en flott 8. plass i juniorklassen, mens lagvenninnen Johanne Størseth tok 13. plassen i klasse eldre rekrutt. Og torsdag morgen smelte begge jentene inn 100 poeng og fullt hus i lagskytingen.

11. plass på lagskytingen

Lånke stilte med et sterkt lag i lagskytingen og de endte på en sterk 11. plass.

Etter at Emilie Stamnes Kjesbu og Johanne Størseth hadde skutt 100 hver på 100-meteren, fulgte Maren Galguften Lunsæter opp med 92 på 200 meteren.

Roger Størseth har vist formstigning i Bodø og avsluttet med svært akseptable 99 i finalen. Også han skjøt på 200 meteren.

Begynte tidlig

Johanne Størseth er datter til nettopp eliteskytteren Roger Størseth og kom tidlig i gang med sporten.

-Jeg var åtte år da pappa fikk meg med, men også bestefar var med på dette, forteller hun om bestefaren Per Helge Langseth.

-Jeg kom med da jeg var 12 år og det var pappa som var ivrig for at jeg skulle være med på Landsskytterstevnet på Stjørdal i 2018, forteller Emilie om sin far Morten Kjesbu.

Emilie Stamnes Kjesbu tok en flott 8.plass i juniorklassen under Landsskytterstevnet i Bodø. Foto: Privat

Gevær for konfirmasjonspengene

-Når fikk dere eget gevær?

-Jeg fikk mitt av bestefar i 2019, forteller Johanne.

-Jeg fikk eget gevær for konfirmasjonspengene, smiler Emilie.

-Men i Lånke er de veldig flinke til å legge til rette for nye skyttere. Du trenger ikke eget gevær, du får låne av laget, forteller Johanne Størseth.

Og for å gi et bilde av hva vi snakker om, så koster et moderne konkurransevåpen, såkalt Sauer, koster i størrelsesorden 25-30.000 kroner. Men så varer de veldig lenge.

Vi hører nok mer fra disse to jentene i årene som kommer. De trener allerede tre dager i uken og satser sterkt på skyting. .