– Jeg har alltid vært motorsportinteressert, og dette har vært en drøm i mange år. Men det har vært såpass dyrt og tidskrevende at det tidligere ikke har vært et tema. Nå er både bil og noen sponsorer i boks, og da griper vi muligheten, sier skatvalingen Trond Valstad.

Han har gått til innkjøp av en Volkswagen Scirocco Supercar til en million kroner, og har sammen med Lånkbyggen Tom Andre Sætnan etablert rallycrossteamet VSRX.

– Det er en bra bil med 600 hestekrefter vi har skaffet oss, og den er brukt både i EM og RallyX Nordic flere ganger tidligere. Den er bygget på WRC Chassi av Kristofferson Motorsport, og har blant annet blitt kjørt av den svenske rallycrossføreren Johan Kristofferson, sier Valstad.

foto
Skatvalingen Trond Valstad (bildet) står bak rallycrossteamet VSRX sammen med Tom Andre Sætnan. Det er Valstad som har kjøpt rallycrossbilen til en million kroner. Foto: Privat

– Bratt læringskurve

Det er Valstad som eier bilen, og han skal i tillegg være mekaniker, mens Sætnan skal være sjåfør i teamet.

Sætnan kjørte i mai i år NM-runde i Supercar, og har også tidligere kjørt RallyX Nordic i Höljes.

– Det blir en bratt læringskurve, det er ingen tvil om det. De fleste vi skal konkurrere mot har kjørt mye mer bil og konkurrerer på øverste nivå hele året. De har biler til flere millioner. Men det blir fryktelig gøy å se hva vi kan få til, sier Sætnan.

foto
Tom Andre Sætnan er sjåfør i det nyetablerte rallycrossteamet VSRX. Foto: Privat

Rallycrossteamet består i tillegg til Sætnan og Valstad av de lokale mekanikerne Vidar K. Olsen, Hans Olav Opheim, Jahn Erik Rolfseng, Mads Rune Husbyn og Morten Flåt.

– Det er et solid mekanikerteam, som har drevet med bilsport i mange år, sier han.

Påmeldt EM-runder

VSRX er allerede påmeldt til EM-rundene i svenske Höljes i starten av juli, og på Lånkebanen i midten av august.

– Selv om det i utgangspunktet nesten er en umulig oppgave for et hobbyteam, har vi klart å sy sammen et opplegg som gjør at dette er mulig. Det blir helt rått å kjøre mot de beste førerne i Europa foran 50.000 tilskuere i Höljes, sier Valstad.

– Kan dere hevde dere i toppen?

– Det blir nok en umulig oppgave, det er tross alt mange gode førere som lever av dette. Men alt kan skje i denne sporten, det skal kjøres helt til mål. Kommer vi midt på treet skal vi være storfornøyde. Vi skal gjøre opp status når sesongen er over, så får vi se hva som skjer videre, sier han.