Martin Ellingsen sendte Molde i ledelsen etter åtte minutter, men jubelen stilnet fort i Molde. Før pause sørget profilene Sergio Oliveira og Mauro Icardi for at tyrkerne ledet.

Ti minutter ut i annen omgang utlignet Kristoffer Haugen. Til tross for at Molde skapte mange sjanser, var det gjestene som tok seieren.

På overtid trillet stjørdalingen Fredrik Midtsjø ballen i mål.

Vinneren av dobbeltoppgjøret er klar for gruppespillet i den gjeveste klubbturneringen i verden og kan vente seg enorme inntekter. Forrige sesong fikk hvert lag minst 183 millioner kroner før en eneste gruppekamp var spilt.

Molde er uansett sikret puljespill i europaligaen om det ikke skulle gå veien mot Galatasaray. Moldenserne har én gang før spilt puljespill i mesterligaen. Det skjedde i 1999/2000-sesongen.

På Galatasarays hjemmebane i Istanbul er det plass til i overkant av 52.000. Det vil med andre ord bli et skikkelig kok når Molde skal forsøke på det helt store.

Snudde før pause

Molde fikk en drømmestart på kampen da Ellingsen sendte dem i ledelsen tidlig. Hjørnesparket til Magnus Wolff Eikrem fant Ellingsen, som med en godt plassert heading sendte ballen i mål helt ute ved stolpen.

Etter 25 minutter lå ballen i mål på motsatt side. Oliveiras frispark gikk via Ellingsens hode i muren og spratt inn bak en utspilt Jacob Karlstrøm.

Fire minutter senere hadde Galatasaray snudd kampen. Yunus Akgün chippet ballen inn i feltet, der Icardi på vakkert vis hamret den i nettaket på hel volley.

Utligning

Etter hvilen åpnet Molde godt og etter ti minutter kom utligningen. Erling Knudtzon slo et innlegg gjennom hele feltet, og der kom vingback-kollega Haugen og satte ballen i mål på flott vis.

I etterkant fortsatte Molde å skape sjanser, men Galatasaray-forsvaret var noe heldig med at ballen strøk utenfor ved flere anledninger.

Midtsjø ble byttet inn for Galatasaray med ti minutter igjen, og han ble også matchvinner.