2-0-seieren over Kongsvinger kom etter to tap og 0-5 i målforskjell, og Kristiansund tok dermed sine første poeng i 1. divisjon.

KBK rykket ned fra Eliteserien i fjor etter en brutal start på sesongen. I år er Christian Michelsens mannskap av mange tippet å kjempe i toppen. Før lørdagens seier mot Kongsvinger var det press på hjemmelaget.

– Kampen mot Kongsvinger på lørdag er en skjebnekamp. Hvis det blir tap enda en gang, blir trenerens ansvar noe vi må diskutere, sa klubbens styreleder Per Otto Dyb til Tidens Krav nylig.

Kartum satte inn 2–0

Benjamin Stokke sendte hjemmelaget i føringen og sørget for klubbens første seriemål før det var spilt sju minutter.

Sander Erik Kartum doblet så ledelsen to minutter på overtid av første omgang etter et balltap av Kongsvinger.

Den tidligere Stjørdals-Blink-spilleren var et hett objekt da overgangsvinduet i Norge nærmet seg slutten. Han la ikke skjul på skuffelsen da det aldri ble noen overgang. Midtbanemannen scoret to mål og hadde sju assist i Eliteserien i fjor.

Etter hvilen hadde KIL ballen mye, men KBK var samtidig farlig på kontringer. Kristiansund-kaptein Dan Peter Ulvestad var nære på å gjøre 3-0, men August Strömberg reddet godt.