Gå direkte til oversikten her for å se de siste kampreferatene

Denne sesongen får samtlige fotballag fra Stjørdal egne kampreferater her på lokalavisa. Stjørdals-Nytt har nemlig «ansatt» en fotballrobot som leverer referater fra alle fotballkamper, fra klassen gutter og jenter 13 år og opp til seniornivå.

Det er mulig gjennom en utviklet teknologi der NTB henter dataene som fotballklubbene legger inn hos Norges fotballforbund. Vi kommer på denne måten til å dekke alle kampene fra de seks klubbene i Stjørdal, slik at du som leser får mye fotball samlet på et sted på lokalavisa.

Over 1.500 kamper

Det er estimert i overkant av 1.500 kampreferater i løpet av denne sesongen fra lokalfotballen i Stjørdal.

Som abonnent av Stjørdals-Nytt får du fri tilgang til samtlige kampreferater. Du har også muligheten til å velge ditt/dine favorittlag for å følge disse tettere.

Løsningen ble litt forsinket til seriestart, men er nå på plass for å følge lokalfotballen utover sesongen.

Lokalfotballen fra Stjørdal finner du på s-n.no/lokalfotballen

Roboten er avhengig av hjelp fra sekretariat, lagledere, oppmenn eller en annen person fra lagene som spiller kampene.

Send oss ditt lagbilde

Det er kampfakta i rapporteringsverktøyet til Norges Fotballforbund (FIKS) som danner grunnlaget for referatene. Disse dataene hentes ut under og etter kampen, for så å bli «sydd» sammen til nyhetsartikler.

Artiklene produseres automatisk straks dataene er på plass. Ved manglende data, som målscorere, blir det likevel publisert artikkel hvis vi har resultatet.

Jo mer detaljert fakta som legges inn, jo bedre blir referatene.

Har du lagbilde av laget ditt eller annen info som kan berike artiklene om laget ditt, ta kontakt med vår menneske-journalist Erik Hoås på erik@s-n.no