Skatvalingen tok to EM-gull i tyske Arber i januar i fjor, og er dermed tittelforsvarer på normalen og jaktstarten.

– Jeg fryktet egentlig at EM skulle ryke i år, men jeg fikk vite på nyåret at jeg har friplass fra i fjor, og det var gledelig. Jeg gleder meg veldig, og håper på å få revansje i det som har vært en litt kjedelig sesong så langt, med spesielt mye dårlig skyting, sier Dahlen Aspenes til Stjørdals-Nytt.

Årets Europamesterskap i skiskyting finner sted mellom 23. og 29. januar i sveitsiske Lenzerheide.

Dahlen Aspenes håper å få vekket de gode følelsene han hadde fra EM i fjor, og tror han kan være med å kjempe om medalje også i år, på en god dag.

– Målene mine i år er mest relatert til gjennomføringa på skytebanen for øyeblikket. Jeg har jobbet godt en periode nå, og håper å få ut det i Lenzerheide. Får jeg til det, vet jeg at jeg er sterk nok fysisk til å kjempe om edelt metall, sier 25-åringen.

– Favorittstempel

Ansvarlig for utviklingslagene i Norges skiskytterforbund, Anders Brun Hennum, uttaler til NTB at Norge stiller med et sterkt lag til EM.

– Vi har høye forventninger til dette mesterskapet og må nok finne oss i at vi har et favorittstempel, sier Brun Hennum.

Dette er de norske som er tatt ut til mesterskapet:

Kvinner: Emilie Kalkenberg (Skonseng UL), Maren Hjelmeseth Kirkeeide (Markane IL), Juni Arnekleiv (Dombås IL), Marthe Kråkstad Johansen (Bossmo & Ytteren IL), Frida Tormodsgard Dokken (Svene IL), Karoline Erdal (Førde IL). Reserve: Jenny Enodd (Budalen IL).

Menn: Martin Uldal (Birkenes IL), Vebjørn Sørum (Søndre Ål Sportsklubb), Endre Strømsheim (Bærums Skiklub), Sindre Fjellheim Jorde (Asker Skiklubb), Mats Øverby (Lier IL), Sverre Dahlen Aspenes (Skatval IL), Erlend Bjøntegaard (Bevern IL). Reserve: Aleksander Fjeld Andersen (Geilo IL).