Etter flere sesonger med en rekke svake prestasjoner ble Meråkerbyggen vraket fra landslaget foran den neste sesongen. Dermed har han satt på plass sitt eget team.

Faren, brødrene, Trond Nystad og Pål Trøan Aune har alle fått roller rundt trønderen. De har holdt på noen måneder allerede.

– Oppkjøringen har gått fint så langt, og jeg synes vi har kommet godt i gang. Kroppen begynner å komme i vater igjen, og jeg gleder meg til å gi litt gass utover høsten nå. Jeg håper og tror jeg kan være en bedre utgave av meg selv som skiløper også, sier Iversen til NTB etter verdikampen under Norway Cup.

Merket endring

31-åringen merker en forskjell i treningshverdagen. Han toppmotivert for å slå kraftig tilbake.

– Jeg har merket en endring. Jeg trener litt mindre og synes jeg har litt mer kontroll på ting. Foreløpig har det vært veldig bra. Jeg har mer overskudd og gjort ting på min måte. Det har jeg veldig troen på, så får vi se til vinteren. Jeg jobber på i hvert fall, sier Iversen.

Til tross for at han ikke ble tilbudt plass på landslaget, har han en ambisjon om å utkonkurrere utøverne som er inne i varmen.

– Jeg håper å gå så mye verdenscuprenn som mulig, slår trønderen fast.

Snart konkurranse

Senere i august skal han delta i rulleskirennene under Toppidrettsveka. Det blir første gang at hans nye team er i aksjon i konkurranse.

– Det blir tøffe og fine konkurranser. Det blir artig å gå med startnummer på brystet igjen, sier han og fortsetter:

– Dette her er gjennomkjøringen til det, sier Iversen på et glimt i øyet etter verdikampen på Ekebergsletta.