Grorud - Stjørdals-Blink: 1–2 (1–1)

Stjørdals-Blink havnet under allerede etter 12 minutter i bunnoppgjøret mot Grorud på Grorud Arctic Match i Oslo.

Men Blink slo tilbake. En scoring av Johann Hoseth Kosberg ti minutter før pause, og et selvmål fem minutter før slutt sikret årets første seier for Stjørdals-Blink.

– Det er deilig å endelig få en trepoenger. Vi har vært nære flere ganger tidligere, og jo flere ganger man mislykkes jo mer øker presset og spørsmålene. Når seieren først kommer, smaker det fryktelig godt, sier Blink-trener Snorre Lillebo til Stjørdals-Nytt, og fortsetter:

– Det er mye nerver i starten i dag, men vi spiller en knallgod andre omgang. Jeg er utrolig glad på guttene sine vegne, og dette betyr alt for selvtilliten, sier Lillebo.

Grorud åpnet best

Det bølget frem og tilbake i åpningsminuttene, men det var Grorud som hadde mest ball.

Etter 12 minutter gikk hovedstadslaget opp til 1-0.

Scoringen kom etter en avslutning fra distanse som først ble reddet av David Paulmin, men returen banket Bjørn Martin Kristensen mål.

Hjemmelaget fortsatte å holde trykket oppe etter scoringen og presset Blink.

Etter 25 minutter var Kristensen farlig frempå igjen, og nær ved å øke til 2-0, men avslutningen strøk stolpen og gikk utenfor.

Kosberg med volley-scoring

Minuttet etterpå fikk Blink sin første brukbare mulighet i kampen, da Vegard Fiske kom til en heading inne i feltet etter et frispark. Headingen fra midtstopperen gikk over mål.

Etter 35 minutters spill skulle Stjørdals-Blink slå tilbake.

Etter et flott Blink-angrep headet Mathusan Sandrakumar ballen ned til Johann Kosberg, som på hel volley banket ballen ned i det lengste hjørnet, utagbart for Grorud-keeperen.

Johann Hoseth Kosberg (nummer 27) satte inn 1–1 ti minutter før pause. Foto: Per Steinar Markussen

Stillingen var 1–1 til pause.

Blink tok over

Ingen av lagene kom til de store sjansene innledningsvis i den andre omgangen, men da timen var passert endret kampbildet seg helt.

Da var det Blink som dominerte kampen og viste gode tendenser fremover, selv om de ikke kom til de helt store mulighetene.

Men fem minutter før full tid kom Mathusan Sandrakumar på et flott driv fremover og fikk slått inn fra høyrekanten.

Ballen traff en Grorud-spiller, og gikk i mål. 2–1 til Blink!

Hjemmelaget var aldri i nærheten av å komme tilbake, og Stjørdals-Blink kan dermed reise hjem med tre uhyre viktige poeng.

Jubelscener i det dommeren blåste av kampen. Foto: Per Steinar Markussen

Etter mandagens seier går Stjørdals-Blink nå forbi Skeid på tabellen, og står med fem poeng etter ni serierunder.

Nå venter en tre uker lang ferie i OBOS-ligaen, før Brann kommer på besøk på M.U.S. stadion Sandskogan 19. juni.