Meråkerbyggen var 47,5 sekunder bak vinneren Johannes Høsflot Klæbo. Foran seg på resultatlista hadde Iversen fem andre nordmenn.

– Det var ikke noen grunn til at jeg skulle gå så dårlig som i Val Müstair, og det er derfor det koster mye mer energi enn et isolert dårlig skirenn gjør. Jeg må innrømme at det tærer på noe jæklig. Og da er det mindre som skal til for å få til en liten opptur, sa Iversen til NTB og resten av den skrivende pressen.

I Sveits ble det 45.-plass i sprintprologen og 35.-plass i jaktstarten dagen etter.

– Da kan ikke jeg komme hit og forvente å kjempe om pallen. Men å være oppe i nærheten av topp ti blir faktisk en opptur. Når ting er litt uforklarlig, og du blir nummer 50, så er det ikke en dårlig dag. Dette er bare en middels dag. Jeg er ikke noe supermenneske som Johannes som blir skuffet når han blir nummer to i verdenscup. Sånn er det ikke for de fleste andre, fortalte han.

Sov ikke mye

– Jeg har ikke sovet så mye i natt. Det setter litt spor. Derfor er det en opptur å bli nummer 13, sa Iversen.

Trønderen var i søkelyset i desember før verdenscuprennene på Lillehammer, og mange har sådd tvil om han burde vært tatt ut.

– Jeg kan si med hånden på hjerte at jeg alltid har gjort alt så bra som mulig, men jeg skjønner at fra utsiden er det lett å tenke at jeg lever og koser meg som en kjendis, men jeg kan love at det ikke er i nærheten det som er tilfelle.

– Jeg har veldig lyst til å kjenne på de gode dagene jeg har hatt tidligere i skikarrieren. Jeg er veldig motivert for å få det til, fortsatte han.

Onsdag starter Iversen 47,5 sekunder bak Klæbo i 20 kilometer fristil.