Nok en hektisk uke venter de norske alpinistene. Norge har 15 utøvere (seks kvinner og ni menn) til rennene i Sveits og Østerrike denne uka.

Tirsdag er det slalåm for kvinnene i østerrikske Flachau. Deretter venter en fartshelg i St. Anton med Super-G og utfor til helga.

Mennene skal til tradisjonsrike Wengen i Sveits, og der blir det utfor, super-G og slalåm.

Markus Nordgård Fossland fra Stjørdal er tatt ut til å kjøre super-G og utfor i Wengen fredag og lørdag.

– Målet er å kjøre godt på ski og sette sammen et helt run. Plasseringsmessig er jeg fornøyd om jeg tar poeng, altså topp 30, skriver Nordgård Fossland i en SMS til Stjørdals-Nytt.

For en knapp måned siden kjørte Nordgård Fossland inn til karrierebeste i verdenscupen, da han endte på en 27.plass i utforrennet i Val Gardena.

– Skikjøringa går bare bedre og bedre. Det er mye bra å bygge videre på, sa Nordgård Fossland til Stjørdals-Nytt etter rennet i Val Gardena.

Fartskjører Henrik Røa står over Wengen. Han velger heller å kjøre europacup og trene før de to beryktede utforrennene i Kitzbühel.

Lucas Braathen slo til med seier i Adelboden i helgen og leder slalåmcupen sammenlagt. Atle Lie McGrath ble nummer to. Braathen har gode minner fra Wengen-slalåmen, der han i fjor klatret fra 29.-plass i 1. omgang til seier.

Slik stiller de norske alpinistene:

Slalåm kvinner i Flachau, tirsdag:

Mina Fürst Holtmann (Bærum), Thea Stjernesund (Hakadal), Maria Tviberg (Geilo), Kristin Lysdahl, (Asker).

Super G/utfor menn i Wengen, fredag og lørdag:

Aleksander Aamodt Kilde (Lommedalen), Adrian Smiseth Sejersted (Stabæk), Markus Nordgaard Fossland (Stjørdals-Blink)

Slalåm, menn, søndag:

Henrik Kristoffersen (Rælingen), Lucas Braathen (Bærum), Atle Lie McGrath (Bærum), Sebastian Johann Foss Solevåg (Spjelkavik), Timon Haugan (Oppdal), Alexander Steen Olsen (Kjelsås).

Super-G/utfor kvinner i St. Anton, lørdag og søndag:

Ragnhild Mowinckel (Rival), Kajsa Vickhoff Lie (Bærum).