Hovedlandsrennet 2022 ble arrangert i Holmenkollen i helgen og er en mesterskapskonkurranse for utøvere fra hele landet født i 2006 og 2007. Langrenn, hopp og kombinert inngår i arrangementet.

Flere idrettstalenter fra Værnesregionen deltok under mesterskapet.

En av dem var Theodor Pedersen Østerås (15) fra IL Varden Meråker.

Han sto for en imponerende prestasjon da han endte som nummer 11 av nesten 200 deltakere på lørdagens sprint i klassen Gutter 16 år.

- Jeg hadde en god dag, og følte at jeg gikk en veldig god prolog hvor jeg ble nummer 12. I kvartfinalen føltes det veldig bra, og gikk videre på prologtid etter at jeg ble nummer tre i heatet. I semifinalen fikk jeg det litt tungt og slet litt med å henge på og ble sist i det heatet. Alt i alt er jeg veldig godt fornøyd med å bli nummer 11 i landet. Det var stort, sier Pedersen Østerås til Stjørdals-Nytt.

Theodor Pedersen Østerås (15) fra IL Varden Meråker under helgens Hovedlandsrenn. Foto: Privat

På fredagens distanse (7,5 km fristil) ble langrennstalentet fra Varden IL Meråker nummer 33.

- Jeg hadde satt meg som mål om å bli topp 30-40 på den distansen. Det klarte jeg, selv om jeg ikke er helt fornøyd etter en litt tung dag. Jeg åpnet hardt og hadde fjerde beste tid etter 0,6 kilometer, men fikk det litt tungt på den siste runden, sier 15-åringen.

En annen utøver fra dalføret, Nichlas Storø fra Hommelvik IL, ble nummer 36 på lørdagens sprint i Gutter 16-klassen.

I Jenter 15-klassen ble Elin Græsli fra Tydal IL nummer syv på langrennscrossen på lørdag. Hedda Gyllan Romulslie fra Malvik IL ble nummer 19.

Sølv i kombinert

I kombinert sto Kjersti Græsli fra Tydal IL for en imponerende prestasjon da hun tok sølv i klassen Jenter 15 år på fredag.

Hun lå på en andreplass etter hoppingen i K60-bakken og gikk ut 12 sekunder bak ledende Ingvild Synnøve Midtskogen fra IL Try, og 26 sekunder foran Ingrid Alva Helga Låte fra Trysil i langrennet.

Låte var den desidert raskeste i skisporet og gikk i mål 28,6 sekunder før Kjersti Græsli, som altså tok en imponerende sølvmedalje. Græsli var 35 sekunder i mål foran Midtskogen som tok bronsen.

Kjersti Græsli fra Tydal tok sølv i fredagens kombinertøvelse i Hovedlandsrennet Foto: Arvid Bårdstu

Kjersti Græsli har en personlig rekord på 97,5 meter i hoppbakken, og ble av Aftenposten i fjor regnet som et av de største hopptalentene i Norge.