Stjørdals-Blink - Kongsvinger 1–4 (0–2)

Mandag kveld tok Stjørdals-Blink i mot formlaget Kongsvinger hjemme på M.U.S. stadion Sandskogan i den 23. serierunden i Obos-ligaen.

Det skulle vise seg å bli alt annet enn enkelt for rødtrøyene. Kongsvinger dominerte hele kampen, og oppgjøret endte til slutt med 1–4 . Det er Stjørdals-Blinks tiende hjemmetap denne sesongen.

– Det er en kamp vi ikke er gode nok i, fra A til Å. Vi slipper inn for enkle mål og blir nådeløst straffet når vi sprekker opp i strukturen, selv om dette er ting vi har jobbet med, sier Blink-trener Snorre Lillebo.

Tor Erik Larsen debuterte i Blink-målet, og måtte se fire baller bak seg i nettet.

– Dette er ikke godt nok. Det er ingen som leverer opp imot det nivået de har inne. Men vi skal lære av dette og fortsette å jobbe hardt. Jeg er ganske sikker på at Stjørdals-Blink blir å se i Obos-ligaen 2023 også, sier debutanten.

Tor Erik Larsen spilte sin første kamp for Stjørdals-Blink. Keeperen er utleid fra Aalesund. Foto: Erik Hoås

Marerittåpning

Stjørdals-Blink fikk en verst tenkelig åpning på kampen, for gjestene gikk opp til 1-0 allerede etter tre minutters spill.

Scoringen kom etter en Kongsvinger-overgang, og Mathias Bringakers avslutning gikk midt på Tor Erik Larsen i Blink-målet, men sisteskansen fikk ikke kontroll på ballen, som trillet inn i mål.

Marerittstart i Blink-trøya: Keeperdebutant Tor Erik Larsen måtte se to baller bak seg i den første omgangen. Foto: Åge Sjølstad

– Det var kanskje ikke den beste starten jeg kunne hatt, men slike ting skjer i fotballen, alle kan ha uheldige inngripener, sier keeper Larsen.

Kongsvinger var det førende laget i den første omgangen, hadde mye ball og kom spesielt til mange farlige innlegg fra kantene.

Fem minutter før pause doblet gjestene ledelsen etter scoring av Kristian Jahr.

Jahr fikk servert ballen inne boksen etter et innlegg fra venstrekanten som gikk via Ivar Sollie Rønning, og midtstopperen kunne sette ballen i mål. 2–0 til gjestene.

Et par minutter senere kom Kongsvinger nok en gang til et innlegg som endte opp hos Adam Güven inne i feltet, men spissen klarte å sette ballen utenfor på åpent mål, og Blink var heldige som ikke lå under 0–3.

Kongsvinger ledet fortjent 2–0 til pause på M.U.S. stadion Sandskogan foran 618 betalende tilskuere.

Ut i hundre i andre omgang

Det var et helt annet Blink-lag som kom ut etter pause, og de fikk tre gedigne muligheter innledningsvis i den andre omgangen.

Først var det Ivar Sollie Rønning som kom til en avslutning som ble reddet av Kongsvinger-keeper Strömberg, og like etterpå kom Ole Kristian Rødahl til en heading som gikk like over mål.

Sollie Rønning var frempå igjen i det 60. minutt, men nok en gang ble avslutningen reddet av Strömberg.

0–3 etter kontring

Men gjestene skulle spille seg inn i kampen igjen.

I det 69. minutt kom Kongsvinger på en overgang, og høyreback Trace Murray kom stormende fremover på banen. Han fikk ballen og banket den i nærmeste kryss bak en sjanseløs Tor Erik Larsen. 0-3 til bortelaget.

Stjørdals-Blink var aldri i nærheten av å skape noen spenning i kampen.

I stedet var Kongsvinger frempå igjen to minutter før slutt, og Jan Martin Hoel Andersen satte inn 0–4.

Trøstemål på overtid

Stjørdals-Blink skulle få et trøstemål på overtid da debutanten Sia Jamedahr satte inn 1–4 etter en corner. Det ble også sluttresultatet.

Blink ligger fortsatt på direkte nedrykksplass sammen med Grorud, og har 14 poeng på 23 kamper.

Neste kamp er bortekampen mot Start i Kristiansand førstkommende søndag. Kampen har avspark klokken 15.00