Det ble klart da U21-landslagssjef Leif Gunnar Smerud presenterte 23-mannstroppen til EM onsdag. Mesterskapet foregår i Georgia og Romania fra 21. juni til 8. juli.

Stjørdals-Blink-keeperen, med en fortid i Rosenborg, har ikke vært en del av aldersbestemte landslag på tre og et halvt år.

Onsdag fulgte han med uttaket for å se om hans tidligere lagkompis Warren Kamanzi kom med. Det gjorde han, men aller først åpnet landslagssjefen med å kunngjøre Rasmus Sandberg.

– Jeg har ropt i en halvtime. Jeg er helt i hundre. Jeg tror ikke jeg kommer til å huske denne samtalen, sier Sandberg til NTB.

Keeperen står oppført med 24 aldersbestemte landskamper. Han har mesterskapserfaring med 2001-kullet.

– Liker at de blir litt overrasket

– Jeg skulle gjerne vært flue på veggen i Stjørdal da han plutselig ble tatt ut på U21. Det tror jeg ikke han så komme, sier landslagssjef Leif Gunnar Smerud.

– Den tredje keeperplassen ble litt utfordrende, og så fant vi en veldig god løsning i Rasmus, sier landslagssjefen.

Smerud forteller til NTB at han ikke hadde vært i kontakt med Sandberg før uttaket.

– Jeg har ikke snakket med ham. Jeg liker at de blir litt overrasket. Hvis ikke klubben har sladret, så fikk han seg en overraskelse der, sier Smerud.

Sandberg, som er kaptein på Stjørdals-Blink i 2. divisjon, legger ikke noe imellom når han snakker om betydningen av mesterskapet som starter 21. juni.

– Det er karrieredefinerende å være med på noe sånt, sier målvakten.

Onsdag forbereder han seg til kamp mot sin gamle klubb Rosenborg i 2. runde i cupen. Et hardt presset RBK kommer til Stjørdal.

– U21-uttak i dag, og hvis vi slår RBK i morgen – da går jeg på vannet på fredag, sier Sandberg.

Her er hele EM-troppen:

Målvakter:

Kristoffer Klaesson (Leeds), Mads Hedenstad Christiansen (Lillestrøm), Rasmus Sandberg (Stjørdals-Blink).

Forsvarsspillere:

Jesper Daland (Cercle Brugge), Henrik Heggheim (Brøndby), Colin Rösler (Lillestrøm), Sebastian Sebulonsen (Viking), David Møller Wolfe (Brann), Leo Fuhr Hjelde (Rotherham), Warren Kamanzi (Toulouse).

Midtbanespillere:

Sivert Heggheim Mannsverk (Molde), Markus Solbakken (Viking), Håkon Evjen (AZ Alkmaar), Johan Hove (Groningen), Hugo Vetlesen (Bodø/Glimt), Tobias Christensen (Vålerenga), Christos Zafeiris (Slavia Praha), Oscar Bobb (Manchester City), Osame Sahraoui (Heerenveen), Emil Konradsen Ceïde (Sassuolo).

Spisser:

Erik Botheim (Krasnodar), Antonio Nusa (Sassuolo), Jørgen Strand Larsen (Groningen).

Reserver: Joshua Kitolano (Sparta Rotterdam), Seedy Jatta (Vålerenga).

Norge spiller i gruppe D i Cluj, Romania og møter Sveits (22/6), Frankrike (25/6) og Italia (28/6).