Etter en knallstart på sesongen med to seire på de to første kampene, har Vikhammer Håndballklubb slitt tungt i den første halvdelen av sesongen. Da laget tok vinterpause 5. desember sto malvikingene med åtte strake tap, og ligger tredje sist i 1. divisjonen.

- Vi startet veldig bra og hadde en god driv, men så fikk vi langtidsskader på to sentrale spillere. Da gikk lufta litt ut av oss, sier sportslig leder i VHK, Espen Eek.

- Utfordringen vår denne sesongen har vært at vi ikke har fått erstattet de skadde spillerne, og det er vi avhengig av. Vi har en litt for tynn spillerstall, sier Eek.

– Skal berge plassen

Spillerne Eek snakker om er bakspillerne Lasse Hønstad og Marcus Vikan Hansen. Hønstad røk akillesen i hjemmekampen mot Herulf i oktober, mens Vikan Hansen har slitt med en kneskade i en lengre periode.

Skadet: Bakspilleren Lasse Hønstad røk akillesen i fjor høst. Foto: Arkiv

- Hadde det ikke vært for disse skadene, hadde vi nok stått med flere poeng og ligget litt høyere på tabellen. Selv om vi ligger tredje sist og er under nedrykksstreken, har vi fortsatt tro på at vi skal berge plassen. Et par av de lagene som ligger over streken er på nivå med oss, og de har vi absolutt mulighet til å slå, sier han.

Jobber med å hente spillere

Den sportslige lederen forteller at klubben jobber med å få inn noen nye spillere.

- Vi har jobbet med dette en god stund. Vi har flere navn på blokka og noen har trent med oss, men vi har ikke fått landet noen avtaler, sier Eek, som ikke vil kommentere hvilke spillere det er snakk om.

- De nye smittevernreglene som kom i desember gjorde ikke ting enklere for oss. Etter 15. desember fikk vi ikke trene sammen, ettersom regjeringen ikke definerte 1. divisjon som toppidrett. Spillerne måtte trene hver for seg og ting ble veldig usikkert, sier Eek.

Før helgen kom det imidlertid lettelser i tiltakene som gjør at 1.divisjonslagene igjen kan trene som normalt og spille kamper.

Etter planen kastes håndballsesongen i gang igjen 5. februar. Da reiser Vikhammer Håndballklubb til Oslo, og skal møte Oslo-Studentenes IK i Domus Athletica-hallen.

Oslo-laget ligger på plassen foran VHK på tabellen med to poeng mer. Det blir derfor en svært viktig kamp.