Det opplyser Skiforbundet i en pressemelding. Han har signert en kontrakt på to år.

– Å få jobbe i et utviklende team på dette nivået, med det beste støtteapparatet, blir rett og slett et privilegium, sier Kveen.

– Det er i tillegg berikende at det er Sjur Ole Svarstad som hovedtrener jeg skal jobbe tettest med. Jeg kjenner Sjur Ole fra tiden med Petter Northug, da Svarstad hadde den rollen jeg skal inn i nå, og opplever ham som en positiv, inkluderende og dyktig person med god energi.

Kveen la opp som langrennsløper i 2008. Han har to NM-gull sammen med Northug i stafett for Strindheim. I tre sesonger var han Northugs trener, fra 2014 til 2017.

– Godt team

Svarstad ser fram til samarbeidet.

– Jeg tror vi blir et godt team. Stig Rune er tross sin «unge alder» en voksen mann med lang erfaring, engasjement og glød. Han har et langt liv i langrennssporten. Først som aktiv, deretter som trener på både topp og bredde. Med sitt engasjerende og vinnende vesen, tror jeg vi vil utfylle hverandre godt, sier Svarstad.

Langrennssjef Espen Bjervig er fornøyd med rekrutteringen til de to nye stillingene.

– I tillegg er det gledelig at så mange, kompetente og positivt engasjerte trenere har vært interessert i jobbene vi har lyst ut. Det er vi takknemlige for, og tar med oss mange, gode relasjoner videre i utviklingen av norsk langrenn, sier Bjervig.

Kveen er gift med langrennsløper Kine Beate Bjørnås, som han har to barn sammen med.

Nye periode

Ole Morten Iversen varslet etter OL at han ikke kom til å fortsette som trener for langrennskvinnene. Like hadde assistent Ola Vigen Hattestad den samme beskjeden.

Svarstad og Kveen går inn i en periode uten de største stjernene på landslaget. Nylig var det slutt for både Therese Johaug og Maiken Caspersen Falla.

I alt var det 23 søkere på de to ledige stillingene. Det har i flere uker vært klart at hovedjobben kom til å gå til en mann. Ingrid Wigernæs (94) var første og hittil eneste kvinne som har trent et norsk elitelandslag i langrenn.

Fakta om Stig Rune Kveen:

* Født: 28. juni 1980 i Meråker (41 år)

* Meritter som aktiv: NM-gull stafett for Strindheim (2006 og 2007). Norgesmester som junior, én seier i norgescupen og 2.-plass sammenlagt i skandinavisk cup.

* Trenerkarriere: Trener for Petter Northug 2014-17. Lærer ved Meråker videregående skole 2012-22. Unntak for årene som trener for Petter Northug.

* Gift med tidligere langrennsløper Kine Beate Bjørnås. To barn på 11 og 12 år.

* Aktuell: Ble onsdag presentert som ny trener i teamet rundt landslaget for kvinner.