Da Malvik Senter åpnet i september i fjor var det tilløp til trafikkaos på E6, med lange køer i alle retninger. Nå har hverdagen innhentet både butikker og senterledelse.

System på tingene

Det tar tid å bo seg inn. Sånn er det for de fleste, enten på nytt rom, i nytt hus eller som på Sveberg, i et nytt kjøpesenter.

- Men nå har vi begynt å få på plass rutiner og ordninger for det meste, så nå trives alle og hverdagen blir så mye letter for alle på senteret, sier senterleder Tone Moum Drazkowski. Hun forklarer at innkjøringen av et kjøpesenter er en kompleks prosess, men den er nødvendig.

Godt mottatt

Det er alltid spenning forbundet med åpning av en ny butikk, denne mangedobles når det åpnes et nytt senter. Tone Moum Drazkowski mener MalvikSenter har truffet brukbart med sin butikkmiks, noe handelen har vært et tegn på.

- Fra vi åpnet og ut fjoråret omsatte vi for 104,5 millioner, noe som er på titusenkronen det vi hadde håpet på da vi satte opp budsjett for første driftsår forteller Tone Moum Drazkowski.

Postkasse og buss

En av de første manglene ved senteret, og som mange etterspurte, var en av postens røde postkasser. Den har nå kommet på plass og det selges frimerker i flere av butikkene på senteret. Det neste tilbudet blir en lokalbuss som kjører fra Vikhammer og Hommelvik.

- Det ser ut som om det skal gå bra også, sier Tone Moum Drazkowski. Hun har hatt møter med kommunene, fylkeskommunen og busselskapene. Alle er positive, så nå gjenstår det bare å få på plass løyver så vil bussene begynne å gå, håper hun.

- I første omgan er det to busser som skal gå i en slags skyttel. Begge vil ha plass til 17 passasjerer, og vil gjøre turen hit opp enklere for mange. Jeg tenker da på seniorene som kanskje ikke vil ut med bil nå på vinteren, og på de mange som ikke kjører selv og som er avhengig av andre eller drosje for å komme seg på senteret.

- Vi vil gjerne være et tilbud til disse menneskene også, sier senterleder Tone Moum Drazkowski.