Voksenhumor

Et sommershow skal være lett og ledig, litt løssluppent med fengende melodier og god musikk. ”Liv i lærvan” hadde alt dette. Og det ble overlevert til en fullsatt premieresal som kvitterte med alt fra lavmælt humring til høylytt latter og gapskratt.

Mange av poengene var av det opplagte slaget, men artig likevel. Selv om noe var litt under beltestedet, ble det aldri for grovt.

Anne Berit Sivertsen og Aina Kristiansen strålte om kapp med riksstjernene og leverte en god forestilling, begge to. Dette er damer å være obs for når NM i revy starter på Høylandet neste uke.

Swingende musikk

Det er sjelden vare og oppleve et orkester med så mye musikktalent og erfaring som forestillingen bød på. Litt synd at tekstforfatteren ikke var trofast mot de flotte melodivalgene, men heller valgte å flere kjente refreng i en del av sangene.

Forestillingen varte i nesten to runder på urskiva, men ble aldri kjedelig, selv om noen av innslagene hadde tålt barbering. En øvet regissør vill kanskje ha fjernet noen nummer og da hadde forestillingen blitt enda mer minneverdig.

Fra lettere kaos til stående applaus

Når applausen hadde lagt seg og premierenervene kontrollert, var det to stk lettete og glade revyamatører som smilte fra øre til øre.

-Dette var utrolig artig, forteller Anne Berit Sivertsen, og vi ser stor forbedring fra generalprøven. Da var en del ting på grensen til kaos, ler hun.

Aina Kristiansen er enig.

-Det ble litt hektisk på slutten, men det er jo vanlig og jeg er glad det gikk så bra som det gikk i kveld, sier Aina, som syntes det har vært en artig prosess sammen med mange flinke folk.

-Dette var gøy, nå venter revyfestivalen på Høylandet istemmer de to, som sammen med medskuespiller Karsten Skarphol fra Skjetnerevyen, bidrar med 10 nummer under NM i revy.

Forestillingen ”Liv i lærvan” spilles på Rica Nidelven i Trondheim, fredag og lørdag.

Les mer i papirutgaven onsdag neste uke