– Vi var veldig heldige som fikk tilslaget, og det er veldig fint å få støttet en god sak som Redd Villaksen, sier fiskekompisene fra Nordby. Lørdag 30/6 sto de klare med fluestengene, fulle av forventninger.

Laksefisket i Stjørdalselva har denne sesongen vært meget god, med totalfangst på over 5 tonn allerede etter en måneds fiske. Fiskekompisene fikk selskap av Hågen Einang i elva den første turen, som skulle guide dem de første turene. Kort tid etter at de kom i elva så de sin første Stjørdalslaks hoppe i Stjørdalselva, og når guiden tok en laks på 9 kilo på første turen ble forventningene skrudd på topp. Kort tid etter kjørte de hver sin laks og begge fikk laksene på land. To nye laksefiskere har fått skrevet sitt navn i fangstboka på Einang Gård.

Kompisene har hatt mang en fisketur sammen, både etter ørret og laks. Fisketurene har vært varierte, de har blant annet fisket både i Nord-Norge og Vestlandet. Begge har fått laks før, Kjell har tatt sin største laks i Tana på 7,3 kilo mens Dag tok ny pers med sin laks på 5,5 kilo fra Einang. De mener begge at det sosiale er viktigst når de to er på tur, det styrker kameratskapet, sier Dag. Kjell legger til at man lever lenge på en fisk eller to, og gleder seg til å vise frem og servere selvfanget fisk hjemme i Drøbak. Forventningene er tydeligvis innfridd, men begge har lyst på mer og gleder seg til å fortsette og fisket på Einang Gård.