Kjempet seg videre med sykdommen

På vei til og fra skolebussen måtte hun flere ganger i grøfta for å tømme en tarm som ikke fungerte. Noen ganger kjørte bussen fra henne. Etter ungdomsskole begynte hun på idrettslinja i Meråker. Håndballtalentet Ingrid Anette fikk slite seg gjennom studier og på banen fortsatt med liten eller ingen forståelse for sin sykdom. Nå forteller hun åpent om tiden hun har lagt bak seg, også om glede med de tre barna hennes og mannen Daniel som sammen med flere har vært en stor støtte slik at hun har greid dagene med smerte og sorg.

- Hverdagen ble mange ganger et mareritt, en periode var jeg sikker på at jeg hadde en kreftdiagnose, men det viste seg å være kronisk tarmbetennelse. Over 30 ganger ble mage og tarm operert. Ut og inn av sykehuset ble fast rutine også med uutholdelige smerter. Til slutt måtte jeg selv ta valget om utlagt tarm med stomi. Plager med lekkasje ble en del av hverdagen. Under henting i barnehagen en gang ble bukse og sko full av mageinnhold og magesyre. Det gikk så langt at jeg ikke ville være med i hverdagen lengre selv med barn og mann som viktige medspillere. Det ble utallige sykehusdøgn og store magesmerter. Sykepleiere som ikke trodde eller hørte, magen sprakk men jeg visste jeg skulle greie hverdagen og meldte meg på en konkurranse. Dette skjedde lenge etter at noen jenter hadde kommet med slibrige kommentarer etter et bad i Sverige. Sladderjenter knuste min selvtillit som jeg hadde bygd meg opp etter løp i St. Olavs loppet sammen med min far. Det ble til at jeg meldte meg på konkurransen «Norges flotteste kvinne».

Trodde ikke på deltakelse

Ingrid Anette Hoff Melkersen hadde på det tidspunktet hun meldte seg på skjønnhetskonkurransen ikke trodd hun ville nå opp med stomi på magen. Dagene gikk etter påmelding, så kom beskjeden: Deltakelse blant de 50 første, så 25 og videre til finalen. Her ble hun nummer fire og fikk flott støtte for sitt mot fra de andre deltakerne. Mot og styrke viser Ingrid Anette gjennom å være åpen om sine opplevelser. Hun har stor støtte i barna Tuva, Vilde og Elias. Selvfølgelig har også mannen Daniel og øvrig familie, samt venner støttet henne i tunge dager. Nå ble det elevene ved Ole Vig videregående skole sin tur å få høre og se henne. Stille og lyttende var VG 2 Helsearbeider og VG 1 Helse og oppvekstfag-elevene med da hun inntok auditoriet ved gymnaset. Sykdomsforløpet og den lange veien tilbake ble også vist i form av bilder tillagt musikk. Emosjonelt og sterkt for elevene, som fikk høre at de må følge sine drømmer, og at morgendagen kjenner ingen utfallet av.

- Uansett hindringer kommer dere fremover. Ha tro på dere selv, gå mot drømmene deres, sa Ingrid Anette til elevene. Hun er i dag foredragsholder, modell og kunstmaler i tillegg til trebarnsmor. I dag bryter hun grenser og var nylig i klatreveggen på samme skole der Studio G-fotograf Eir J. Bue tok bilder av henne. Hun trives i rampelyset, er ikke sjenert i dag. TV-kjendis har hun blitt med deltakelse på frokost-tv og andre steder. Nå bruker hun sin historie til å hjelpe andre som har det vanskelig, også funksjonsfriske mennesker har godt av å høre hennes opplevelser. Etter å ha brutt grenser med løp i bikini med stomi under St. Olavs loppet for IL Dalebrand i Hegra hvor hun kommer fra, har hun steg for steg løftet seg opp og frem. Nå venter en bok i kjølvannet, og smykker laget av gullsmed Line Dalsplass og designer Bente Fordal er i salg til støtte for gastro-enheten på St. Olavs hospital.