Fra morgenen av torsdag var Jens Kvernmo gjest i klassen hos elevene på linja friluftsliv med sine tolv elever. Her fortalte han klassen, dominert av jenteelever, om hvor viktig det er å forberede seg godt til flere dagers turer i fjellet. Det passet godt å besøke klassen friluftsliv VG 1 til VG3 nå, etter som elevene neste uke skal overnatte ute i lavvoer og virkelig få prøve seg på skikkelig friluftsliv.

- Jeg er bevisst på å trene helst før lengre turer i fjellet, og spiser meg opp mange kilo før turene starter. Dere må gjerne sette dere mål for kommende turer, men planlegg gjerne godt i forveien hva som skal være med i sekken. Si fra hvor dere har tenkt å legge turen med forventet ankomst, sa Jens Kvernmo og fikk mange nyttige spørsmål fra elever og lærere.

Midt på dagen var det åpen hall i håndballhallen med foredrag for alle elever på skolen. Også her fikk elevene anledning til å stille spørsmål om utfordringene ved å leve i lengre eller korte perioder i fjellet uten assistanse, og hvilke sikkerhetsforberedelser som kreves før turene starter.

De tolv elevene som neste uke selv skal ute på fjelltur skal blant annet lære å sette opp gapahuk og lavvo. De skal gå lengre turer og lage leirbål for å holde varmen gjennom ukas mange kalde netter. Mange nyttige tips fikk de nå med seg da Jens Kvernmo besøkte Meråker videregående skole.