- Det var helt tilfeldig vi fant disse dekor-nissene på kvisten. Julenissene er jo helt i orden, det har vært et veldig artig forarbeid men også litt utfordrende etter som lyspærene hadde gamle sokler og måtte skiftes ut sammen med alle lyspærer. Noen pærer, trolig fra 1960-tallet lyste faktisk fortsatt etter alle disse år i mørket, sier innehaver Eva Lill Rønsåsbjørg.

Pryder gata

Julenissene langs gågata og Kjøpmannsgata i Stjørdal ble nylig oppsatt, og nå preger dekorasjonen Cafe Smile Gata frem mot julen 2017. De fire nissene skal kanskje henge på veggen også en stund ut på nyåret 2018. Et medlem i Fortidsminneforeningen i Stjørdal som Stjørdals-Nytt kom i kontakt med roser initiativet med dekor av eldre hus generelt.

- Det er flott at kulturhistorie med gamle bygninger ivaretas på denne måten. Det å gjenskape dekor som var synlig på 60 og70-tallet frembringer kanskje også noen minner for et voksent publikum i gata, sier mannen vi møter på kafeen fra Fortidsminneforeningen. Jan Hoås fra Værnesmoen var i sin tid dekoratør hos Oscar Berg, og husker godt julenissene som ble opphengt før jul. Det var i julen året 1977 at disse julenissene hang på veggen hos Oscar Berg. Nå 40 år senere er de igjen med å skape en fin julestemning i Kjøpmannsgata. Blant mange som synes julenissene virkelig kom til sin rett, er Anders Berg i Stjørdal som har egne minner fra gården fra barndommen.