Ordspillene sitter løst når Stjørdal Froskemannsklubb byr på seg selv og inviterer til prøve- og informasjonskvelder i svømmehallen torsdag 12. og torsdag 19. oktober.

- Vi prøver å få folk interessert i det vi driver med. På disse kveldene kan folk få prøvedykke, sier Gunnar Ovidth, som er leder for Stjørdal Froskemannsklubb.

- Dykking er å utfordre seg selv, du får sett mye rart og det er god trening, sier tre av de unge i klubben, Øistein Solberg (14), Sverre Sæther Valen (14) og Rakel Trang (19).

Gått i bølger

Alle disse tre har vært med en god stund, men ingen har vært med så lenge som klubblederen.

- Vi restartet Stjørdal Froskemannsklubb tidlig på 1980-tallet. Klubben ble startet tidligere, men så døde den ut. Det gikk så langt at vi meldte oss ut av forbundet, men i 1984 meldte vi oss inn i Norges Dykkeforbund igjen, sier Gunnar Ovidth.

Siden 1984 har det gått litt i bølger, bokstavelig talt, for froskemannsklubben. Akkurat nå er de drøyt 60 mer eller mindre aktive medlemmer.

- Ikke alle er like aktive hele tiden, men på bassengtreningene våre hver torsdag er vi mellom 10 og 20 personer, sier Ovidth.

Passer alle

Den kvelden vi besøker klubben dukker både unge og voksne opp, i ganske så stort antall.

- Dette viser at dykking er en hobby som passer bra både for ung og gammel, jenter og gutter, sier Gunnar Ovidth.

Stjørdal Froskemannsklubb har basen sin ved Steinvik lager. Der har de nå fått en langsiktig leiekontrakt med Stjørdal kommune, og det setter de pris på.

- Vi kan skifte om, og ordne oss innendørs, for så å spasere rett ut i sjøen, sier Ovidth.

Inspirasjon

Han håper mange dukker opp på de to torsdagskveldene de inviterer nysgjerrige og interesserte til. Da er det mulig å få gode råd, litt hjelp og ikke minst inspirasjon til å bli med i froskemannsklubben.

- Hvordan er det med dykkerutstyr? Er dere behjelpelige?

- Vi har litt fridykkerutstyr til unger som vi låner ut. Når det gjelder sportsdykking må folk stille med utstyr selv. Det står nok mye utstyr i skap rundt omkring og støver ned, tror Gunnar Ovidth.

Sosialt og artig

Vel ute på bassengkanten er de små og store dykkerne klare til å innta svømmehallbunnen. Ukens sosiale og spreke treningsøkt ligger og venter.

- Vi bruker å spille litt undervannsrugby og undervannshockey, og det er mye fri aktivitet så klart, sier Gunnar Ovidth.

Og ungdommene i klubben ser gjerne at det blir med flere.

- Det er kjempebra å drive med dykking, og så har vi det veldig artig sammen, sier guttene Solberg og Sæther Valen og Rakel Trang.