- Ved Trondheim lufthavn Værnes var det 1,2 % økning i antall passasjerer som reiste i juli måned sammenlignet med juli måned i fjor. Det uttaler Ellen Weidemann, som er sjef for forretningsutvikling ved flyplassen.

Tallene viser at innenlandstrafikken økte med 3,5 %, og det er fortsatt trafikken til Oslo lufthavn som øker mest med en vekst på 8 % i antall passasjerer.

- Trafikken direkte til utlandet fra Værnes var i juni 6 % høyere enn i 2017, mens juli var 2 % lavere enn i fjor. Reduserte avganger sammenlignet med juli 2017 ga en reduksjon i antall reisende til Amsterdam og London, mens trafikken til Stockholm, Split og Gdansk fikk en god positiv vekst, sier Weidemann.

Hittil i år er antall passasjerer på nivå med 2017. Trafikkbildet er preget av en del kanselleringer i forbindelse med uvær i vinter og flyttingen av Norwegian sitt basefly til Oslo.

- En økning i antall avganger til Evenes, Kristiansand, Gdansk og Split er godt mottatt med flere reisende. Tilsvarende ser vi en reduksjon i antall reisende på destinasjoner med redusert tilbud. At Tyrkia er tilbake i sommer, er også blitt godt mottatt, uttaler Ellen Weidemann ved Trondheim lufthavn Værnes.